Keskustelu:Noita

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimimerkki KR ihmettelee varmaan pian, miksi väitän noituuden olevan pakanallista alkuperää :) Vastata voisin siten, että tietenkään kyse ei enää keskiajalla ole pakanallisen maailmankuvaan kuuluvista toiminnoista, mutta pakanalliselta ajalta jääneitä toimintoja kuitenkin, esimerkiksi yrttien käyttöä koskevia käsityksiä.Tuohirulla 17. marraskuuta 2004 kello 16:25 (UTC)

"Tämä artikkeli käsittelee epäkristillisiä henkilöitä" Mitä ihmettä? Kuka tuon on mennyt räpeltämään? Rekisteröitymättömänä käyttäjänä en viitsi itse korjata kun se heti kumottaisiin.

Pahoittelen jyrkyyttäni, mutta parempaa tapaa ilmaista asia en keksi. Tämä artikkeli on täyttä puppua. Tämän esittämä tieto on lähinnä mielikuvien ja harhaluulojen esiintuomista. Kauhean laajasti en asiaa tunne, mutta voin sen verran sanoa tutkineeni nimenomaan suomalaista noituutta historiallisena ilmiönä, että voin melko varmasti kertoa, että juuri mikään tässä artikkelissa ei vastaa todellisuutta. Tulen tekemään artikkeliin muutoksia (eli pretty much kirjoittamaan sen kokonaan uudelleen) heti kun ehdin. Nyt joudun valitettavasti tyytymään siihen, että kyseenalaistan artikkelin luotettavuuden ja lupaan palata asiaan heti, kun aikatauluni antaa myöten. Johnnyboy (keskustelu) 14. joulukuuta 2013 kello 16.15 (EET)Vastaa[vastaa]