Keskustelu:Niilo Paasivirta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Äskeinen muutos ([1]), ks. [2]. 26. heinäkuuta 2005 kello 10:33:31 (UTC)

Juu, jonkun 30-vuotiaan jyväskyläläisen jumalanpilkkaepäilys on tosiasia. Mutta Paasivirta on itse kiistänyt olevansa tämä kaveri (en muista missä, voinee etsiä googlella), ei kuulemma ole jyväskylän yliopistossa opiskellutkaan. En myöskään ole nähnyt mitään lähdettä, joka todistaisi että kyseessä on juuri Paasivirta. Kysymys lienee faktankaltaiseksi muuttuneesta huhusta eli faktoidista. --ML 26. heinäkuuta 2005 kello 10:43:32 (UTC)
Jonkun mainitseminen mahdolliseksi rikosepäillyksi perusteetta on periaatteessa kunnianloukkauksen ehdot täyttävät teko (käytännössä siitä ei tietenkään ole tässä tapauksessa pelkoa, mutta). Eiköhän jätetä turhat vihjailutkin pois jos varmuutta ei kerran löydy. --ML 26. heinäkuuta 2005 kello 12:08:05 (UTC)
Etenkin kun tuon lisäyksen mukaan kyseessä olisi ollut yliopisto-opiskelija, mitä Paasivirta ei ole (hän on joutunut selittämään useampaan kertaan, että käyttää ainoastaan JY:n kaupallista palvelua co.jyu.fi) -thule 26. heinäkuuta 2005 kello 12:19:14 (UTC)
Toisaalta voihan olla että ne on tuosta urlista päätelleet että henkilö opiskelisi Jyväskylän yliopistossa. Ensimmäiseksi tulee se mieleen kun sivujen linkin näkee. (Mikäli siis on tottunut näihin yliopistojen lyhenteisiin) Lord Heinrich 26. heinäkuuta 2005 kello 12:30:46 (UTC)
Paasivirta Niilo Jaakko Ilari on oikeasti se jumalanpilkkaepäilty. Olen lukenut Jyväskylän kihlakunnansyyttäjän päätöksen asiasta. Päätöksen kopion saa tarvittaessa veloituksetta syyttäjänvirastosta tai pdf:nä allekirjoittaneelta. Kyseessä ei siis ole huhu vaan fakta; NP yrittää jostakin syystä valehdella mahdollisesti hänelle kiusalliseksi tulleesta asiasta. Minusta arikkeliin kuuluu tätäkin tapahtumaa koskeva maininta. Keskisuomalaisen toimittaja Jukka Rusi erehtyi aikanaan uutisessaan kuvaaamaan Paasivirtaa yliopisto-opiskelijaksi, mitä NP ei ole ollut. Hän on tradenomi. Palautan jumalanpilkkaa koskevan tekstin artikkeliin. --Karvalakki 30. heinäkuuta 2005 kello 12:11:26 (UTC)

Tässä viestiketjussa on jonkin verran tietoa jumalanpilkka-asiasta: http://groups.google.fi/group/sfnet.keskustelu.laki/browse_thread/thread/e377fd4ab51779af/ --Lakefall 30. heinäkuuta 2005 kello 17:28:21 (UTC)

Muokkaamattomassa päätöksessä NN:n tilalla lukee Niilo Paasivirta tai Paasivirta. Paasivirta itse on kirjoittanut, että ei tunne tapausta, eli hän on valehdellut.--Karvalakki 30. heinäkuuta 2005 kello 17:42:31 (UTC)
Asian voi tulkita niinkin. Paasivirta on kirjoittanut suuren määrän täyttä potaskaa sekä itsestään että hyvin monesta muusta asiasta. Hämmentävän moni ihminen ei ole tajunnut, että hän on tehnyt sen täysin tarkoituksella. Monet jopa kuvittelevat, että ne jotka ovat tajunneet ja leikkivät mukana oikeasti uskovat Niiloa. :-D On aika selvää, ettei hän voi samanaikaiseti vetää kiihkouskovaisen maailmanomistajan roolia (kuten hän useimmissa "Oikeissa Mielipiteissään" ja kommentoidessaan niiden saamia vastauksia tekee) ja myöntää tuota jumalanpilkkajuttua. Taino.. hän on kyllä väittänyt monta muutakin täysin ristiriitaista asiaa ja lisäksi, ettei mitään ristiriitoja ole, mutta rajansa varmaan hänelläkin. Missä tilanteissa hän on väittänyt, ettei tunne tapausta? Mitä merkitystä sillä edes on onko Niilo valehdellut asiasta vai ei? --Lakefall 30. heinäkuuta 2005 kello 18:34:03 (UTC)
No minä sitten sorruin vielä vähän googlettamaan ja Paasivirta myöntää koko jutun avoimesti ja julkisesti.[3] On se vaan kauhea valehtelija se Niilo. --Lakefall 30. heinäkuuta 2005 kello 19:06:42 (UTC)
Vielä 1998 skeptismissä hän oli avoimena, mutta jostakin syystä takki sitten kääntyi. Hän on pyytänyt poistamaan nimensä, kun tähän pilkkajuttuun on viitattu. Googleta aiheesta lisää. Takinkääntö vaikuttaa aidolta ja oikealta, mikä tietysti Niilon kyseessä ollen on aika riskialtis veikkaus; hänellä kun noita rooleja on.--Karvalakki 30. heinäkuuta 2005 kello 19:44:25 (UTC)
Voi olla, ettei hän halua levitellä asiaa, tai sitten hän on vain viisastellut sanoessaan, ettei ole ollut Jyväskylän yliopistossa opiskellut henkilö. Myönnän, että Niilosta on hiukan vaikeaa löytää tarkkaa faktatietoa, mutta hänellä ei tietääkseni ole mitään velvollisuutta sitä antaakaan, kuten ei esimerkiksi sinullakaan. Sinä tosin vaikutat epäilyttävästi Matti Suhoselta, jonka Paasivirta-pakkomielteen hiljaista etenemistä voi seurailla Paasivirran rymässä. --Lakefall 31. heinäkuuta 2005 kello 13:43:45 (UTC)
Veikkaan hänen haluavan unohtaa asian. Tai muiden. Mutta faktatietoa tästä ei ole. Oma asiantuntemuksesi Niilosta on niin hyvä, että on vain kaksi mahdollisuutta. Olet joko mainittu Matti Suhonen tai itse Niilo :-) --Karvalakki 31. heinäkuuta 2005 kello 18:34:48 (UTC)

Niilo Paasivirran vanhojen sivujen FAQ todistaa viimeistään, että mies ei ole todella tosissaan.

Onko Niilo Paasivirtaa oikeasti vai jonkun tekemä kuvitteellinen hahmo?

Niilo Paasivirta on oikea henkilö.

Linkkisekamelska[muokkaa wikitekstiä]

Onko tosiaan tarpeen linkittää samalle sivustolle noin moneen kertaan? Yksi linkki pääsivulle riittäisi varmasti. -tKahkonen 8. maaliskuuta 2006 kello 16.12 (UTC)

Onko tällainen nimittely wikipediassa asiallista?: Muuten Paasivirrasta on käytetty mm. nimitystä "kaikkien nettitrollaajien isä", jolla viitataan siihen, että hän ei usein ole edes perillä puhumastaan asiasta, vaan keskittyy haukkumaan kohdettaan. Saako kaikista muistakin henkilöistä laittaa wikipediaan nimittelyjä, että tästäkin henkilöstä "on käytetty" tätä ja tätä nimeä ja vielä tämmöistäkin nimeä.

Passiivin käyttäminen on sellainen vähän puolivillainen kiertotie lähteen merkitsemiselle. Kyseinen väite on kyllä poistettava, sillä haku "kaikkien nettitrollaajien isä" ei löydä muuta kuin Wikipedian artikkelin. --Hautala 9. huhtikuuta 2006 kello 19.08 (UTC)

Näemmä Hesarin jossain jutussa on mainittu Niilo Paasivirta vuonna 2002 [4], joten josko siitä saisi jonkinmoista lähdettä artikkelin tietoihin. Joku kenellä o hesariin tunnarit voisi siis tarkistaa mitä tuossa on. --Zache 9. lokakuuta 2007 kello 05.43 (UTC)

Siinä on vain ote hänen internetissä julkaistusta Foreigner's Guide to Finland -oppaasta Note that Finland also owns Svalbard Islands... ja Paasivirtaan liittymätöntä keskustelua. --Wipu 9. lokakuuta 2007 kello 08.34 (UTC)
Ok, kiitos --Zache 9. lokakuuta 2007 kello 09.09 (UTC)

Paasivirran ikä[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeliin muutettiin viime kuussa Niilon iäksi 52 vuotta, aiemmin ikä näytti olevan noin 40 vuotta. Kumpihan niistä on oikea? Paasivirta julistaa Niilopediassa olevansa syntynyt 3. syyskuuta 1956[5], mutta toisaalta Niilopedian mukaan hän on Oikean kristityn seurakunnan perustaja (ainakaan yritysrekisteri ei k.o. klubia tunne). Paasivirtahan on tunnetusti huumorilla liikkeellä, joten hänen juttuihinsa ei ehkä kannata niin tarkasti luottaa. Kuvissa hän näyttää niin ikään melko nuorelta kaverilta, tuskin ainakaan keski-ikäiseltä. --Miihkali artikuloi 5. maaliskuuta 2008 kello 19.49 (UTC)

Vaikea arvioida varsinkin kun ikä vuosien varrella muuttuu.--Urjanhai (keskustelu) 3. syyskuuta 2014 kello 18.53 (EEST)[vastaa]
Todennäköisesti näkemäsi kuvat ovat 1990-luvulta tai 2000-luvun alulta, jolloin Paasivirta ei ollut aivan keski-ikäinen. Hänen itse muokkaamassaan versiossa näkyy, että hän olisi syntynyt 1968. --Pjoona11 (päämajaväittely) 2. toukokuuta 2016 kello 20.59 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Onko Paasivirta tosiaan Wikipedian merkittävyyskynnyksen ylittävä henkilö? Miten muuten hän on tullut tunnetuksi kuin netissä? Jaalei (keskustelu) 3. syyskuuta 2014 kello 17.58 (EEST)[vastaa]

Artikkeli on aloitettu 2004 ja poistamisesta on äänestetty 2005 ja 2007. Sen puolesta varmaan ei olisi noin yleisesti ottaen mahdotonta, jos josakin aiheessa, jossa äänestyksestä on noin paljon aikaa, tulos voisi olla nyt toinen. Itse en taida ottaa tämän aiheen kohdalla kantaa kumpaankaan suuntaan, paitsi jos joku esittää erittäin hyvät perustelut suuntaan tai toiseen.--Urjanhai (keskustelu) 3. syyskuuta 2014 kello 18.51 (EEST)[vastaa]
Minä olen sitä mieltä, että pelkkä pakinointi netissä ei tee kenestäkään Wikipedian merkittävyyskynnyksen ylittävää henkilöä kuten ei ahkera Wikipedia-kirjoittelukaan. Jos artikkeli on säilytettävä, merkittäköön Paasivirran syntymävuodeksi 1968. Se selviää hänen isästään Jaakko Paasivirrasta kertovasta Kuka kukin on -artikkelista. Jaalei (keskustelu) 3. syyskuuta 2014 kello 20.22 (EEST)[vastaa]
Suhtaudun vähän skeptisesti siihen, että jostain aiheesta äänestytetään uudestaan ja uudestaan kunnes saadaan toivottu lopputulos. Huippuvuosinaan Paasivirta oli tunnetuimpia suomalaisia Internet-hahmoja (eikä tällä hetkelläkään suinkaan ainoa, josta on artikkeli), joka herätti huomiota myös ulkomailla. Se, että henkilö ei enää ole niin kuuluisa kuin aikoinaan ei kai ole mikän syy poistamiselle. Enter-lehden kolumnit, Ala-Keski-Maa -roolipelin aikanaan saama kulttisuosio, jumalanpilkkatapaus ja viimeisimpänä homopostimerkkitapaus osoittavat mielestäni, että Paasivirta on ollut sen verran näkyvä hahmo, ettei wikiartikkelia ole tehtailtu täysin turhaan. Tällä hetkellä myös artikkelin kunto on varsin hyvä ja lähteistys kunnossa. --Miihkali (artikuloi) 30. tammikuuta 2015 kello 09.19 (EET)[vastaa]
Merkittävä per tunnetuimpia suomalaisia 90- ja 2000-luvun internethumoristeja ja yksi niistä joilla oli valtamediajulkisuutta. Lisäksi ei ole ilmeisesti mitään uutta ilmennyt edellisten äänestysten jälkeen. --Zache (keskustelu) 30. tammikuuta 2015 kello 09.29 (EET)[vastaa]
Joo, totta. --Urjanhai (keskustelu) 30. tammikuuta 2015 kello 11.02 (EET)[vastaa]

Vaikuttaa pelkältä nettikirjoittajalta (ei painettua), joten lähtökohtaisesti suurikaan kirjoitusten määrä ei tee hänestä merkittävää. Kun nettikirjoitukset ovat saaneet huomiota niin paljon, niukin naukin kenties riittää merkittävyyteen enkä enää yritä viedä poistoäänestykseen. Jaalei (keskustelu) 27. elokuuta 2015 kello 16.05 (EEST)[vastaa]

Artikkelista poistettiin tieto siitä, että Niilon isä on Jaakko Paasivirta, joka työskenteli Jyväskylän yliopistossa professorina. Niilo Paasivirta on kotoisin Jyväskylästä ja opiskellut Jyväskylän yliopistossa, ja Kuka kukin on -kirjan mukaan Jaakko Paasivirralla on Niilo-niminen vuonna 1968 syntynyt poika, joten eivätköhän nämä Jaakko ja Niilo ole isä ja poika niin erilaisia keskenään kuin ovatkin. Jaalei (keskustelu) 27. elokuuta 2015 kello 15.45 (EEST)[vastaa]

Arvaus on aina arvaus, joskus se voi olla oikea, joskus se voi olla väärä (vrt. esim. muutoshistoriaa artikkeleissa Ante Aikio ja Heikki Eskelinen (yhteiskuntatieteilijä), joissa ei oltu huomattu että olikin useampia samannimisiä henkilöitä). Jos oletetaan, että tieto olisi oikea, ja itse sattuisin olemaan jyväskyläläinen ja sattuisin tuntemaan kummatkin, niin sittenkään en voisi lisätä tietoa ilman lähdettä. --Urjanhai (keskustelu) 27. elokuuta 2015 kello 17.00 (EEST)[vastaa]