Keskustelu:Nenän kaivaminen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko 11 muuta wikiä väärässä? Onhan meillä kädestä kiinnipitäminenkin. :-) -Quinn 22. helmikuuta 2009 kello 08.37 (EET)

Artikkeli tosin kaipaisi hieman lisää, mutta en ymmärrä minkätakia roskamerkintä. --J Hazard 22. helmikuuta 2009 kello 08.42 (EET)
En itsekään puolla roskamerkintää. Ehkä tieto voitaisiin yhdistää räkään, mutta enkipedian artikkeli antaa osviittaa että tästä saa kunnon tietosanakirja-artikkelin aikaiseksi. --Agony (403) 22. helmikuuta 2009 kello 08.54 (EET)
Jos ihmisen itsensä rapsuttamisesta ja kaivamista eri kohdista halutaan aineistoa Wikipediaan, voidaan tehdä yksi yhteinen rapsutus- ja kaivamisartikkeli, johon tulee valokuvat muun muassa nenän kaivamisesta, kainalon raapimisesta, selän rapsutuksesta, intiimien paikkojen kaivelusta ja rapsutuksesta (tässä olisi k-miehelle töitä) etc. En kuitenkaan näe erillisille artikkeleille kovin kipeää tarvetta. --Ulrika 22. helmikuuta 2009 kello 08.56 (EET)
En toivo tämän artikkelin innoittavan perseen raapiminen syntymistä, mutta nenän kaivamista on tutkittu ihan tieteellisesti, ollaan selvitetty syitä miksi nenää kaivetaan ja jopa sen haitat (ja hyödyt) on selvitetty tieteellisin tutkimuksin. Itse en rinnastaisi tätä kainalon raapimiseen, ennemminkin pieremiseen (joka on niin ikään wikimerkittävä aihe, vaikkakaan ei sieltä puhtaimmasta päästä). --Agony (403) 22. helmikuuta 2009 kello 09.00 (EET)
Minun puolestani muu maailma saa pitää nenänsä kaivuuta miten keskeisenä osana kulttuuriaan tahansa, mutta Ulrikalla on pointtinsa. Muistan kun täällä aikanaan oli artikkeli kassakaapin murtamisesta. Merkkasin sen roskaksi, vaikka ylläpitäjä ja pari muuta käyttäjää oli eri mieltä. Silloin vertasin asiaa siihen, että joku tekee artikkelin banaanin syömisestä ja kertoo, miten monimutkaista se on, koska banaanissa on kuoret. Nythän siitäkin saisi varmaan kelpo artikkelin, kun lisäisi siihen, miten banaaninkuorissa mahdollisesti olevat hyönteismyrkyt vaikuttavat immuunijärestelmään. Teillä taas, mösjöös, ei ole kunnollista pointtia perusteluidenne takana, koska nenän kaivaminen ei ainakaan minun käsittääkseni ole keskeinen sosiaalinen tapahtuma, kuten kädestä kiinnipitäminen. Se ei myöskään ole luonnollinen ruumiintoiminto, koska kaasua voi purkautua vahingossakin, mutta nenäverenvuoto on useimmiten itse aiheutettua (kuten minunkin nenäkkyydestäni voi päätellä). Tästä saa kyllä kivan uudelleenohjauksen artikkeliin nenä, jossa sitten koko tapahtuma ja sen hohdokkuus voidaan hienosti kuvailla "Nenän kaivaminen" otsikon alla. Sille varmasti löytyy käyttöä, kun joku random-seikkailija törmää sivuun, jota ei ole olemassa, ja tajuaa, mihin se sormi on sen seurauksena eksynyt. Toistaiseksi kyseenalaistan merkittävyyden. --Yst. terv. Teidän Vaude 10. maaliskuuta 2009 kello 03.19 (EET)
Näin ihan mutu -fiiliksellä kyllä nenän kaivaminen on käsitteenä selkeästi olemassa, toisin kuin esimerkiksi "kyynärtaipeen hierominen" tms. Jos lähteistettyä asiaa riittää niin miksei tämä voisi itsenäisenä artikkelina olla. --Harriv 10. maaliskuuta 2009 kello 16.41 (EET)
Kannatan säilyttämistä, kuten jo aiemmin ollaan todettu, artikkeli on olemassa myös 11 muussa wikissä, ja aihe on merkittävä ja yleinen. Artikkelin perseen raapiminen tekemistä en kannata, mutta tämä kelpaa ainakin minulle. --Juusomoro 10. maaliskuuta 2009 kello 17.01 (EET)
Nenän kaivaminen on tarkasti määritelty WHO:n tautiluokituksessa käytöshäiriöiden kohdalla, kyseessä on F98.8 eli "muu tavallisesti lapsuus- tai nuoruusiässä alkava toiminto- ja tunnehäiriö".91.155.189.244 10. maaliskuuta 2009 kello 16.46 (EET)