Keskustelu:Need for Speed: Undercover

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö pelin soundtrack ole muutakin kuin "peliopasta"? Itse säilyttäisin artikkelissa...-Henswick- Sermo? 7. huhtikuuta 2010 kello 21.11 (EEST)

Paljon on tullut peliartikkeleita vastaan, ei niissä ole pidetty listoja lisensoiduista musiikki-kappaleista. Korkeintaan jos peliä varten on sävelletty soundtrack sen voi artikkeliin laittaa kappalelistan kanssa. Sen sijaan nämä lisensoidut soundtrackit voivat venyä todella pitkiksi (esimerkiksi Grand Theft Auto IV:ssä on todella paljon lisensoitua musiikkia), en näe mitään informatiivista arvoa niissä. Artikkelissa voi tosin mainita, että pelin soundtrack koostuu lisensoiduista jonkun-tyylisistä kappaleista, näin esimerkiksi.--Olimar [□] 7. huhtikuuta 2010 kello 21.15 (EEST)
Itse en kyllä pidä autoluetteloita ja soundtrackkeja "pelioppaina", vaan saattaisin jopa kannattaa niiden säilyttämistä. GTA:t ovat asia ihan erikseen, niissä riittävät pelissä esiintyvät radiokanavat...-Henswick- Sermo? 7. huhtikuuta 2010 kello 21.36 (EEST)
Englanninkielisessä Wikipediassa ei listata autoja / soundtrackia, ja siellä on monta kertaa enemmän muokkaajia kuin täällä. Lisäksi: 1) autoja / soundtrackia ei voi oikein kertoa muussa muodossa kuin luettelona. 2) Yksittäiset autot tai biisit eivät ole merkittäviä pelin kannalta, merkittävää on minkälaisia autoja tai biisejä pelissä on. Yleinen rakenne peliartikkeleissa: Johdanto - pelaaminen - tarina - kehitys ja historia - vastaanotto.--Olimar [□] 7. huhtikuuta 2010 kello 21.47 (EEST)
Suomenkielisessä Wikipediassa ei käsittääkseni olla tehty minkäänlaisia päätöksiä noista auto- ja soundtrack-teksteistä. Artikkelissa Halo 3 on muuten tehty ajoneuvoista ja aseista mukava leipäteksti-kokonaisuus.-Henswick- Sermo? 7. huhtikuuta 2010 kello 21.54 (EEST)
Suomenkielisessä Wikipediassa ei ole tehty mitään päätöksiä niitä koskien, koska suomenkielisen Wikipedian laadunvalvonta videopeliartikkeleiden suhteen on todella heikko verrattuna englanninkieliseen Wikipediaan (oikeastaan sitä ei edes ole). Kyseisen Halo 3 -artikkelin ase/ajoneuvo-osio menee muuten liian triviaaliksi, ja tulisi typistää. Vertaapa sitä enkkuwikin vastaavaan suositeltuun artikkeliin. Tällaisia listoja on toki helppo tehdä artikkeleihin, mutta ne eivät ole tietosanakirjamaista sisältöä. Niitä varten on peliwikit tai pelioppaat. --Olimar [□] 7. huhtikuuta 2010 kello 21.58 (EEST)
Jospa silti lopetetaan näiden luetteloiden poistaminen siihen asti, että saadaan yhteisön mielipide mukaan asiaan?-Henswick- Sermo? 7. huhtikuuta 2010 kello 22.02 (EEST)
Ovathan ne luettelot edelleen siellä historiassa. Niiden poistaminen ei mitenkään vaikuta artikkelien informatiivisuuteen, se korkeintaan parantaa niiden visuaalisuutta ja selkeyttä. Tästä ei tarvitse tehdä mitään suurempaa kysymystä - suositeltuja videopeliartikkeleita katsomalla voi päätellä mitä niihin tarvitaan ja mitä ei. --Olimar [□] 7. huhtikuuta 2010 kello 22.09 (EEST)
Jos tässä nyt kuitenkin käy niin, että soundtrackit ja pelin ajoneuvot todetaan merkittäviksi, niin meillä onkin sitten 200 muokkausta kumottavana.-Henswick- Sermo? 8. huhtikuuta 2010 kello 19.36 (EEST)
Itse en koe tarpeelliseksi tehdä tästä laajempaa kysymystä, mutta voihan tästä herätellä jonkin sortin tiedustelua jollain muulla foorumilla kuin tämän artikkelin keskustelusivulla. Monien kantaa lienee enimmäkseen evvk, koska monien mielestä peliartikkelit ovat jokseenkin epämerkittäviä oli niiden sisältämä tieto mitä hyvänsä. Itsehän olen käytännössä muokannut ainoastaan peliartikkeleita, ja kokemukseni perusteella sanon, että tällaiset listaukset eivät ole peliartikkelin kannalta merkittäviä. Perusteluita löytyy yläpuolelta. --Olimar [□] 8. huhtikuuta 2010 kello 19.42 (EEST)
Voisit toisaalta perustella, miksi näet kyseiset listaukset perustelluiksi tai merkittäviksi ;).--Olimar [□] 8. huhtikuuta 2010 kello 19.55 (EEST)