Keskustelu:Narva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viime aikoina tapahtunut:

  • Evakonpoika on siirtänyt Viron Narvan sivulta Narva sivuksi Narva_(Viro) ja muuttanut ihan oikein kaikki suomenkielisestä wikipediasta siihen osoittavat linkit osoittamaan sivulle Narva_(Viro). Evakonpojan muokkausten jälkeen oli olemassa myös Narva_(täsmennyssivu) sanan muille merkityksille, mutta mikäli olen lokeja oikein ymmärtänyt, sieltä ei ollut linkkiä sivulle Narva_(Viro) eikä toisin päin .
  • ML oli sittemmin yrittänyt parantaa tilannetta uudelleenohjaamalla sivun Narva sivuksi Narva_(täsmennyssivu)
  • Harriv on poistanut sivun Narva roskana

Tilanne tätä kirjoitettaessa:

  • Sivua Narva ei ole. (Jossain innokas wikipediaani suunnittelee jo silmät kiiluen paikkaavansa tämän aukon aloittamalla uuden artikkelin Viron Narvasta.)
  • Viron Narvan löytää vain, jos osaa kirjoittaa kohteeksi Narva_(Viro) tai kiertää jonkin siihen viittaavan hakusanan kautta. Narva_(Viro) ei löydy etsi-komennollakaan (hakusanalla Narva, johtuu varmaan haun indeksoinnin hitaudesta).
  • Viron Narvan ja muiden Narvojen välillä ei ole mitään linkkiä.
  • Kaikki muualta suomalaiseen wikipediaan osoittavat iw-linkit (jotka tietysti tarkoittavat Narvan kaupunkia) osoittavat olematonta sivua Narva.

Korjasin tilanteen tekemällä sivun Narva, jonka aiheena on Viron Narva (sanan merkityksistä selvästi eniten käytetty). Sivun yläreunassa on huomautus muista merkityksistä ja linkit niihin. Tarpeettomiksi jääneet Narva_(täsmennyssivu) ja Narva_(Viro) on merkitty roskaksi. Mitä tästä opin: Malttia ja harkintaa uudelleen nimeämiseen ja linkitysten muutoksiin. --AB 15. tammikuuta 2006 kello 04.04 (UTC)

No, oli toki tarkoitus siirtää Narva (Viro) Narvan paikalle, mutta piti odottaa sen poistamista ja olin siihen mennessä mennyt nukkumaan. Siirrothan pitäisi tehdä siirrä-namiskalla, copypastella historia katoaa. --ML 15. tammikuuta 2006 kello 09.10 (UTC)
Huomasinpa että poistaminen on tarpeetonta, mikäli siirtohistoriaa ei ole. Siirto -namiskan takana on mm. teksti Huomaa, että sivua ei siirretä mikäli uusi otsikko on olemassaolevan sivun käytössä, paitsi milloin kyseessä on tyhjä sivu tai uudelleenohjaus, jolla ei ole muokkaushistoriaa. --Harriv 15. tammikuuta 2006 kello 10.25 (UTC)
Uudelleenohjauksen päälle siirto onnistuu, mutta ei enää täsmennyssivun päälle, kuten tässä oli. --ML 16. tammikuuta 2006 kello 13.57 (UTC)

Olen anteeksipyynnön velkaa siitä, että

  • ajatukseni artikkelien nimeämisten loogisuudesta muuttui epäloogisuudeksi
  • en sittenkään näköjään (ilmeisesti) saanut linkitysurakkaani loppuunsaatetuksi
  • tästä tuli työtapaturma

Yritän luvata, että tällainen ei toistu. –– Evakonpoika 16. tammikuuta 2006 kello 07.01 (UTC)


"Kaupungin virolaiset asukkaat karkoitettiin Siperiaan Neuvostoliiton voitettua sodan ja saatua Viron hallintaansa" Se ei ollut näin. Narvan siviiliväestö evakuoitiin muualle Viroon 25. tammikuuta - 3. helmikuuta 1944. Myöhemmiin ei ollut enää mihinkään takaisiin mennä, koska lähes 98% kaupungista oli tuhoutunut. Myös viranomaiset eivät haluneet "vanhoja narvalaisia" takaisiin Narvaan. Velirand (keskustelu) 3. helmikuuta 2020 kello 14.31 (EET)