Keskustelu:Näsinneula

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän artikkelin alkukappale on sama kun tältä sivulta löytyvä teksti: http://www.bellingham.fi/huvipuis/tampere.htm -- Jniemenmaa 08:40 touko 2, 2004 (UTC)

Artikkelin 1. versiossa mainitaan myös Aviisi. Aviisi on tamperelainen opiskelijalehti. Aviisilla oli näköjään artikkelisarja http://www.uta.fi/lehdet/aviisi/9615/kolmossivu.html Tehtaiden ja iloisten ihmisten kaupunki, missä käsiteltiin näitäkin asioita. En tarkistanut miten suoraan oli lainattu tai missä määrin Aviisi sallii tekstiensä käytön. Voisi mainita ainakin lähteenä? -- Ism 10:01 touko 2, 2004 (UTC)

Kukahan korjaisi tuon kun tuo sääjutun selitykset menevät minun selaimellani ainakin kuvan alle...

Muotoilin hieman koodia ja siirsin tekstialueita. Nyt luulisi olevan kunnossa. Ism 29. lokakuuta 2005 kello 14:01:46 (UTC)

Korkeus Näsijärven pinnasta[muokkaa wikitekstiä]

Korjasin korkeuden Näsijärven pinnasta. Se ei ole 35m vaan 15m. Tämän todistaa 120 metrin korkeudessa näköalatasenteella oleva portaikon ovi johon on merkattu lukema 230. Tämä on korkeus merenpinnasta. Jos tästä vähennetään 95m (Näsijärven korkeus merenpinnasta) ja 120m (näkötasanteen korkeus maanpinnasta) jää erotukseksi mainitsemani 15m.

Säävalot[muokkaa wikitekstiä]

Ovatko säävalot varmasti oikein? Ainakin minun kokemukseni mukaan Näsinneula näyttää kaikkein parhailla kolmea vihreää, ei kolmea keltaista. Kolme keltaista näkyy puolestaan sadeilmalla. Nykyinen muoto on Särkänniemen sivuilta, mutta se voi silti olla väärin. --M. Porcius Cato 21. kesäkuuta 2006 kello 15.36 (UTC)

Valoilla _ennustetaan_ tulevaa säätä. Tällöin on loogista, että sateella ennustetaan poutaa ja poudalla usein sadetta. Toki aika "nollaennustus" tuo taitaa olla, että sateen jälkeen paistaa ja auringonpaisteen jälkeen taas hetken päästä sataa... 8) --Aulis Eskola 27. maaliskuuta 2007 kello 14.45 (UTC)

Mielestäni hissinkuljettajia ei enään ole[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni viime käynnilläni Näsinneulassa hissinkuljettajien ammattikunta oli kadonnut.. En nyt ihan varma ole mutta ehkä n 15 vuotta sitten kuljettaja oli ja sen jälkeisiltä käynneiltä en sitä muista.. Tietoa vois päivittää jos näin todella on eli paikalla käynti varmastikkin varmistaisi tämän :-)

Jebu, tietohan katosi tuolta.. Huomasin että aikaisemmin on ollut aiheesta jotain keskustelua

(nyk.) (edell.) 25. elokuuta 2006 kello 12.00 MPorciusCato (Keskustelu | muokkaukset) (Missään muualla Suomessa ei ole kuljettajaohjattuja hissejä. Mielestäni tietoa ei kannata poistaa ellei asiasta löydy vastakkaista perustelua.)

Pitäisikö tässä nyt kuitenkin mainita tämä mutta tyyliin suomen viimeiset hissinkuljettajat pälälä.. --Krisu9 27. maaliskuuta 2007 kello 13.31 (UTC)

Ravintola Näsinneula?[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisin hyvänä, että ravintola Näsinneulan esittelynä toimisi tämä sama artikkeli. Ravintolan luokitus oli kuitenkin poistettu. Pitäisikö sitten tehdä itsenäinen erillinen artikkeli ravintolasta? --Aulis Eskola 24. syyskuuta 2007 kello 18.17 (UTC)

No minä palautin tuo luokan nytten. Minun mielestä maininta tässä artikkelissa varmaan riittää? Vai mitä mieltä olet itse? Siliamaav 24. syyskuuta 2007 kello 18.23 (UTC)
Minusta ravintolasta sopisi olla jotakin, koska se on kuuluisa ja pyörimisineen erikoinenkin, mutta maininta tässä yhteydessä olisi riittävä. Jos ravintolan nostaisi kuitenkin omaksi lyhyeksi kappaleeksi tässä artikkelissa - silloin artikkelin ravintolaluokittelun ymmärtäisi selkeämmin. --Aulis Eskola 24. syyskuuta 2007 kello 18.31 (UTC)

Pyöriikö ravintola todella? Muistanpa ajan, jolloin se ei ainakaan pyörinyt, vaan ainoastaan ikkunoiden ulkopuolella oleva kuparipeltinen rengas. Katsottaessa ikkunoista ulos, tulee illuusio pyörivästä tornista (ravintolasta), koska näkökenttään väkisinkin tulee pyörivä peltitaso. Näin ainakin, jos katsoo maahanpäin tai ylipäätään johonkin kiinteään ja paikallaan pysyvään. Taivaalle katsottaessa pyörivä rengas ei tule näkökenttään, mutta eipä ole sitten kiintopistettäkään mihin verrata. Ravintola siis pysyi paikallaan, eikä maisema siis vaihtunut edes tunnin istumisen ja ulos tuijottelunkaan seurauksena, vaikka siltä saattoi tuntua pyörivän ulkorenkaan takia. Tietääkseni tämä rengas on lisäksi asennettu helikopterista käsin tornin rakentamisen loppuvaiheessa, ja siis ilmeisenä tarkoituksena luoda illuusio pyörivästä tornitasosta. Asennus oli ongelmallinen (johti tapaturmaan?). Onko asia jokin valtionsalaisuus (torni pyörii sittenkin, vaikkei siis oikeasti pyöri?)85.78.24.246 18. joulukuuta 2010 kello 15.05 (EET)

Ottaen huomioon että ainakin hämärästi muistan parikin iltaa jolloin järvi ja kaupunki vaihtoivat ikkunasta katsottuna puolta useampaankin otteeseen niin olen sitä mieltää että on se ainakin joskus pyörinyt. Terv. --Riisipuuro 18. joulukuuta 2010 kello 19.00 (EET)--
http://igs.kirjastot.fi/fi-fi/igs/kysymykset/kysymys.aspx?ID=80324498-ccb3-45eb-b69c-5f2bf5ae9ea9&sortOrder=1 --J 18. joulukuuta 2010 kello 19.43 (EET)

Kyllä se ainakin aikoinaan pyöri, siis silloin kun siellä vielä sai käydä. Muistaakseni ainakin neljä kertaa olen käynyt ja viimeisellä kerralla ravintolaan pääsivät vain syöjät. Ja pöytä oli pitänyt varata etukäteen. 82.141.95.57 13. helmikuuta 2011 kello 01.03 (EET)

Ennätys portaiden nousemisessa[muokkaa wikitekstiä]

Näsineulan portaiden nousemisessa on tehty ennätys, jonka teki joku palomies. Guinnessin ennätyskirjasta muistan lukeneeni siitä. Jos löydätte, niin siitä voisi mainita artikkelissa.

Määritelmävirke...[muokkaa wikitekstiä]

"Näsinneula on Tampereelle Näsijärven rannalla sijaitseva 168 m korkea näköalatorni, joka kuuluu Särkänniemen huvialueeseen.".. Mielestäni tämä kertoo, että Näsinneula on kaikista tampereella näsijärven rannalla sijaitsevista 168-metrisistä näköalatorneista se, joka kuuluu Särkänniemen huvialueeseen. Vaihdoin siksi "joka":n kieltämättä vähän kömpelöön muotoon "ja se". Tuskin merkittävä seikka tai virhe kumpaankaan suuntaan... --ML 7. tammikuuta 2009 kello 23.11 (EET)

Vähän hassu tulkinta minusta, mutta jos se on siten tulkittavissa niin ei toki kannata ilmaista asiaa niin. :) Nyt koetin rohkeasti vähän virtaviivaistaa aloitusta, vaikuttaako pahalta noin? Eihän se kovin sulava vieläkään ole, kun näköala- toistuu peräkkäisissä sanoissa... – Haltiamieli 7. tammikuuta 2009 kello 23.49 (EET)

Ulkoilmatasanne[muokkaa wikitekstiä]

Olisi kiva saada tietoa siitäkin

 • milloin se on avattu
 • suljettu
 • sulkemisen syyt minkälainen tasanne
 • tasanne nykyään

Jos joku voisi hankkia tietoa näistä (en viitsi itse kun en löydä kunnolla muutenkaan mistään) Arttuh2010 27. heinäkuuta 2011 kello 22.04 (EEST)


Vastaampa huvikseni tähän 3 vuotta vanhaan kysymykseen

 • Avattu 1971 eli samaanaikaan kun itse tornikin
 • Suljettu kenties 1970-1980 lukuen vaihteessa
 • Sulkemisen syy oli ilkivalta esim tavaroiden heittäminen alas ja itsemurhahypyt
 • Tasanne on nykyään avoinna yleisölle

--Pyscowicz (keskustelu) 2. joulukuuta 2014 kello 07.42 (EET)

Digitan radioasema: Spin FM[muokkaa wikitekstiä]

Toivoisin, että Digitan radioasema-kohtaan ei laitettaisi Spin FM:ää, koska kyseinen kanava ei kuulu enää Tampereella. Se kuuluu tällä hetkellä ainoastaan Helsingissä taajuudella 105,8 MHz. Lisätietoa tästä aiheesta löytyy Spin FM:n internetsivuilta. Kaanilaari 6. huhtikuuta 2012 kello 19.13 (EEST)

Lisättäviä juttuja[muokkaa wikitekstiä]

 • Kuinka paljon Näsinneulan rakentaminen maksoi? Eli rakennuskustannus?
 • Kuinka paljon Näsinneulassa käy vuosittain kävijöitä? Vaikka kuinka monta kävijää vuonna 2013?
 • Onko Näsinneula ja sen ravintola auki ympäri vuoden vai vain kesällä? --Hartz (keskustelu) 15. maaliskuuta 2015 kello 11.47 (EET)