Keskustelu:Miehittämätön ilma-alus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisää aiheesta: Mihin niitä käytetään tai suunnitellaan käytettäväksi, edut ja haitat pilotilliseen ilma-alukseen verrattuna?

onko vapaasti leijuva vetypallo myös UAV? Kommentin jätti 46.163.216.165 (keskustelu)


Pitäisi jotenkin mainita että UAV voi olla kauko-ohjattu, automatisoitu tai joku yhdistelmä tai välimuoto edellisistä.

U on joko unmanned tai uninhabitated tai uninhabited

Pilotiton ilma-alus PIA tai Miehittämätön ilma-alus MIA tai Ohjaajaton ilma-alus... OIA tai Automatisoitu ilma-alus... AIA Pitäisikö laittaa ohjaus sivut?


Pelkän lennokki sanan käyttö on siitä huono että se ei kata ilmalaivoja eikä kai myöskään pyöriväsiipisiä eli helikopterityyppisiä. Eikä vetypalloja jos ne lasketaan AIA:ksi.

Pienimmät OIA ilmalaivat ovat parin metrin pituisia.

Tekvie 21. helmikuuta 2012 kello 05.32 (EET)

Osiin hajoitettava?[muokkaa wikitekstiä]

Haastava artikkeli. Puhekielessä drone tai "drooni" kuten suomeksi kai pitäisi sanoa on jotain lelusta viranomaisten käytössä oleva tai esimerkiksi myrskyn jälkeen voimalinjojen tarkistukseen käyttetty kauko-ohjattu laite joka voi painaa kymmenenkin kiloa, mutta lähtökohtaisesti kuitenkin se on ihmisvoimin kannettavissa paikasta toiseen. Ja tietenkin kauko-ohjattu lennokki joka lentää sähkön tai pienen polttomoottorin avulla täyttää myös väljästi "Miehittämättömän ilma-aluksen määritelmän" Yleensä nämä ovat neljällä rootorila varustettuja helikopterin tapaan lentäviä laitteita. Käsite UAV mielestäni on kauko-ohjattu tai joskus ennalta ohjelmoitu lähes täysikokoisen pienkoneen kokoinen laite. --EsaL-74 (keskustelu) 24. toukokuuta 2020 kello 09.12 (EEST)

Löytyi artikkeli Multikopteri joka kertoo noista pienlaitteista. --EsaL-74 (keskustelu) 24. toukokuuta 2020 kello 09.19 (EEST)
Tai ei. Esimerkiksi amerikkalinen Chinook on multikopteri.--EsaL-74 (keskustelu) 24. toukokuuta 2020 kello 09.24 (EEST)