Keskustelu:Metsästys ajavan koiran avulla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimi vaikuttaa vaikealta. Olisiko mitään lyhyempää?--Teveten 19. lokakuuta 2006 kello 13.30 (UTC)

Sivun otsikosta[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli sai alkunsa metsästys-sivun 'Saalistusmenetelmän mukaan'-luettelosta. Vaihtoehtoinen nimi artikkelille voisi olla Ajokoirametsästys, mutta sen ongelmana olisi, että Suomessa yleisimmästä ajavasta koirarodusta suomenajokoirasta käytetään yleisesti ajokoira-nimitystä. Näin ollen Ajokoirametsästys voisi otsikkona olla harhaanjohtava. Toisaalta muutkin kuin ns. ajokoirarodut voivat ajaa, joten artikkelia ei ole syytä rajata vai ajokoirarotuihin. Kommentin jätti Amlohi

Toinen ongelma olisi että tähän pitäisi lisätä myös metsästys haukkuvan koiran avulla, jos puhuttaisiin vain koirametsästyksestä. Lakitekstissä käytetään muistaakseni juuri artikkelin nimeä, joka lienee pituudestaan huolimatta paras mahdollinen kuvaamaan kyseistä asiaa. --Höyhens 19. lokakuuta 2006 kello 16.08 (UTC)

Ei läpipeluuoppaita[muokkaa wikitekstiä]

Käyttöopas, käsi- tai oppikirja. Wikipediassa ei opasteta, kuinka asioita käytetään tai tehdään. Näitä varten on Wikikirjasto.

Mutta kysyn nyt, onko tämä "läpipeluuopas"? Lab-oratory 12. maaliskuuta 2008 kello 17.09 (UTC)

Tuolla määritelmällä tämä voisi tosiaan olla "läpipeluuopas". Voiko sivun siirtää Wikikirjastoon? Jos, niin miten se tapahtuu? Voisiko joku sen tehdä?

Englanninkielinen versio[muokkaa wikitekstiä]

Tämän artikkelin englanninkieliseksi versioksi tarjotaan "coursing"-sivua. Eikös kyseessä ole kaksi eri asiaa, kun coursing perustuu vinttikoiran näköaistiin ja kykyyn juosta saalis kiinni? Kupimukki 30. elokuuta 2008 kello 19.07 (EEST)