Keskustelu:Metabolinen oireyhtymä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tässä on kyllä jokin looginen virhe:

WHO:n suosituksen mukaan henkilöllä pitää olla glukoosi-intoleranssi, heikentynyt glukoosinsieto tai diabetes ja/tai insuliiniresistenssi yhdessä vähintään kahden seuraavan osatekijän kanssa:

   * Heikentynyt glukoosin säätely tai diabetes
   * Insuliiniresistenssi

[...]


Päivitin kohdan jossa kuvailtiin lähinnä vallitsevaa hoitokäytäntöä, nyt enemmän 2011 mukainen: "Kuitenkin, enenevässä määrin kiinnitetään myös huomiota vihannesten ja kasvisten nauttimiseen, ja siihen että ns. nopeitten hiilihydraattien määrää rajoitetaan (vain kohtuullisesti sokeria ja sokeristuvia hiilihydraatteja, kuten sokeri ja sokeripitoiset elintarvikkeet, jauhot, ryynit ja hiutaleet ja niistä tehdyt puurot ja leivät sekä pullat, riisi, peruna,). Liikunta ja ruokavalio edistävät laihtumista ja kohentaa veren rasva- ja sokeriarvoja. Suolan käyttöä tulee myös vähentää."

Vähärasvainen ruokavalio ilman kalorirajoitusta on mainio tapa tehdä MBO potilaasta diabeetikko (verensokerit karkaavat!). Sokeristuvat tuotteet ja valkaistut jauhot ovat se unohdettu ongelma, vaikkakin jokainen sen ymmärtää, viesti hukkuu matkalle (Professor Frank Hu kirjoitti aiheesta American Journal of Clinical Nutritionissa 2010), laitoin sen viitteeksi: "However, refined carbohydrates are likely to cause even greater metabolic damage than saturated fat in a predominantly sedentary and overweight population"


Hei! Jos on metabolinen oireyhtymä, niin miten potilas _tuntee_ sen?

(Eikö nykyään pidä olla tarkkana piilevien sairauksien suhteen. Sairauksilla pelottelu kun tuntuu oleva muotia, mutta siis miten potilas tuntee asiantilan.) Salli66 (keskustelu) 13. huhtikuuta 2014 kello 07.09 (EEST) Salli66 (keskustelu) 13. huhtikuuta 2014 kello 16.08 (EEST)[vastaa]