Keskustelu:Messenger (luotain)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimi[muokkaa wikitekstiä]

Miksi väärä kirjoitusasu, kyseessähän on lyhenne? -- Usp 8. lokakuuta 2008 kello 21.37 (EEST)

Samaa mieltä, perhana kun tästä pitää aina vääntää. Menenpä siirtämään UNESCOn tälle "oikealle" nimelle. --Tpheiska 19. lokakuuta 2008 kello 19.57 (EEST)
Wikipedian käytännön mukaan vain selvät kirjainlyhenteet kirjoitetaan isoilla kirjaimilla. Myös yleinen käytäntö muun muassa lehdistössä suosii isoa kirjainta vain alkukirjaimena. Asia on käsitelty niin monen artikkelin kohdalla, ettei sitä enää tarvitse käsitellä uudestaan. --Ulrika 19. lokakuuta 2008 kello 20.01 (EEST)
Eli esim. Tpheiskan mainitsema UNESCO (ja muista YK järjestöistä esim UNISEF) pitäisi kirjoittaa pienellä? Näissähän on yhteisenä tekijänä se, että se on lausuttavissa yhtenäisenä sanana. --EsaL-74 19. lokakuuta 2008 kello 22.42 (EEST)
Eli, jos lyhenne on vaarassa sekoittua tavalliseen sanaan, vaikkapa Messenger, se kirjoitetaan tässä muodossa, mutta jos tätä vaaraa ei ole se kirjoitetaan "lyhennemuodossa", kuten UNESCO? Ohje:Artikkelin nimi -sivulla ei ole kyllä yksiselitteistä mainintaa, joten asia taidetaan päättää lopulta kuitenkin IMO- tai imo-tuntumalta. -- Usp 20. lokakuuta 2008 kello 06.59 (EEST)