Keskustelu:Merihaka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wikipediassa on useissa kohdissa (mm.Merihaka, Itä-Pasila ja Hakaniemi) väitetty, että Merihakaa suunnitellessa on ihannoitu henkilöautoliikennettä ja että on haluttu jalankulkijat pois autoliikennettä häiritsemästä. Tiedän, että tämä ei pidä paikkaansa, koska olin yksi suunnittelijoista. Tulkitsen ilmaisut asenteelliseksi vihamielisyydeksi, joka loukkaa suunnittelijoiden tekijänoikeuksia. Tavoitteena oli suojella ihmisiä liikenteeltä. Siinä myös onnistuttiin, mitä asennevammaiset kirjoittajat eivät ehkä ole huomanneet. Toinen virhe on väite, että Itä-Pasila olisi ollut Merihaan esikuvana. Merihaan suunnittelu alkoi vuoden 1969 alussa, jolloin Itä-Pasilasta ei ollut tietoakaan. Sen sijaan Itä-Pasilassa käytettiin hyväksi sitä laajaa ja uranuurtavaa selvitystyötä, joka tehtiin Merihaan perusselvityksissä. Sulo Savolainen, arkkitehti SAFA  –Kommentin jätti 88.115.121.225 (keskustelu – muokkaukset)

On miellyttävää saada tänne alueen alkuperäistenkin suunnittelijoiden kommentteja. Tekijänoikeuksilla ei tämänkaltaisia faktaväitteitä esitettäessä ole mitään tekemistä. Mitä tulee yksityisautoilun ihainnointiin 1960-1970-luvuilla, voi tätä teemaa löytää ja tarkastella useista Helsingin historiaa käsittelevistä teoksista. Professori, kaupunkitutkija Laura Kolben teokset lienevät kattavimpia Helsingin historiaa käsitteleviä teoksia. GAY 24. huhtikuuta 2007 kello 20.31 (UTC)

Jotain kertonee 60-70-lukujen kaupunkisuunnittelun arvoista sekin, että aikakaudella aktiivisesti toiminut ammattilainen pilkkaa asioista nykypäivänä kirjoittavia asennevammaisiksi. Tuo keskustelupuheenvuoro on siksikin arvokas ja tervetullut lisä tähän tietopakettiin. -B. Nuhanen 9. toukokuuta 2007 kello 18.58 (UTC)

Parannusehdotuksia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa rakennusaika mainitaan pitkäksi: voitaisiin kertoa missä järjestyksessä rakennukset rakennettiin ja esim. mikä oli ensimmäinen kohonnut rakennus ja mikä viimeinen. Googlesta löytyi tieto, että Merihaassa on 17-kerroksinen rakennus, joka näkyy tässä kuvassa: http://www.venajaseura.com/etusivu/yhteystiedot/keskustoimisto/tulo-ohje-merihakaan. Tuosta korkeimmasta rakennuksesta voitaisiin kertoa enemmän artikkelissa, ainakin että se on korkein rakennuksista. --Hartz (keskustelu) 24. elokuuta 2014 kello 08.10 (EEST)[vastaa]