Keskustelu:Memento

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Memento[muokkaa wikitekstiä]

Nykyinen tila[muokkaa wikitekstiä]

  • Kielellisesti: oikolukua, tuskin mitään suurta
  • Sisällöllisesti: hyvä?
  • Ulkoasullisesti: punaisia linkkejä on vielä, sikäli kuin ne haittaavat itse artikkelia?

Keskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Huomattuani ettei suositelluissa sivuissa ollut yhtään elokuvaa ajattelin ainakin yrittää tehdä yhden, ihan vaikka rungoksi muille elokuva-artikkeleille. Asiat jotka tarvitsevat mielestäni kohennusta:

  1. Lauserakenteet (kieliasu on varmaankin aika kankeaa, en ole mikään Runeberg)
  2. Lisää sisältöä? Tämä on mikä minua henkilökohtaisesti itseä eniten mietityttää. Itse olen miettinyt seuraavaa mahdollista lisäsisältöä artikkelille:
  3. Elokuvan tekemisestä enempi juttua. Tosin juttua ei pahemmin netistä enään löydy (tai en ainakaan löydä). Aiheesta on tehty kirja, mutta toisaalta meneekö tälläiset tiedot jo turhuuden puolelle (ylittääkö merkittävyyskriteeriä tietosanakirjassa)?
  4. Analyysia elokuvan sisällöstä. Elokuva on hyvin psykologinen, jopa filosofinen. Aiheesta voisi toki mainita artikkelissa, ja vähän pohtia näitä aspekteja. Toisaalta tietosanakirjan tehtävä ei kai paljon ole tälläinen elokuvien analysointi...
  5. En-wikistä on jo melkolailla kaikki sisältö myös tässä artikkelissa. Tosin henkilöhahmojen omia kappaleita en ole ainakaan siirtänyt en-wikin tyyliin, sillä katsoin ne aika turhiksi: niissä selitetään lähinnä näyttelijää (minkä pitäisi kai tapahtua enempi näyttelijän oikeassa artikkelissa) sekä osaa juonta (mikä pitäisi mielestäni tapahtua Juoni-otsikon alla).
  6. Kuvat ovat sitten yksi asia. Toisaalta olen vältellyt niiden käyttöä sekavan lain takia, ja toisaalta onhan kuvien käyttö esim. juonta selitettäessä aika arveluttavaa lopulta.
  7. Ja vielä yksi asia, en listannut palkintoehdokkuuksia. Osaksi koska jäin vähän miettimään kaikkien noiden ehdokkuuksien merkittävyyttä, mutta todennäköisesti jätin sen tässä vaiheessa koska niiden listaus, oikeiden lähteiden hakeminen ja taulukkojen tekeminen on niin pirun hidasta ja työlästä puuhaa ;) --JTS 18. huhtikuuta 2006 kello 21.51 (UTC)
Lisäsin ehdokkuuksia. Kun vertaatte niitä tällä hetkellä en-wikin vastaaviin niin huomatkaa että en-wikissä on selkeitä virheitä (ainakin Phoenix Film Critics Societyn ehdokuuksissa). --JTS 19. huhtikuuta 2006 kello 08.24 (UTC)
Olisi tosiaan mukava saada leffojakin suositelluiksi. Tämmöistä nippelitietoa voisi lisätä (jos jostain löydät), levitykseen liittyviä tietoja kuten tarkka ensi-ilta pvm Suomessa & katsojalukumäärät, DVD:n julkaisu pvm ja mahdollinen lisämatsku DVD:lla. Punaisia linkkejä näkyypi vielä olevan myös paljon. En-wikissä on myös sitaatteja kriitikoilta, kai sellainenkin osio voisi olla? --Trainthh 19. huhtikuuta 2006 kello 08.49 (UTC)
Lisätty Suomen ensi-ilta. DVD:stä tosiaan voisi kirjoittaa juttua, siinä on muutenkin piilotettuja ominaisuuksia. Sitaatteja voisi myös ottaa suurilta suomalaisilta medioilta. --JTS 19. huhtikuuta 2006 kello 09.19 (UTC)
Kirjoitettu budjetista ja tuotosta (ristiriitaisia lähteitä löytyi, mutta noihin lukuihin päädyin lopulta). DVD:istä kirjoitettu taas vähän lisää, mutta lisää kaivataan. --JTS
Lisäsin linkkeihin tekstinpätkät numeroinnin tilalle--Lizette 19. huhtikuuta 2006 kello 09.37 (UTC)
Hyvä. Lisäsin juttua DVD-julkaisuista, lähteet lisäsin loppuun. Niistä saa vielä paljon irti, esimerkiksi erikoisjulkaisujen dvd-navigointi ei ole mitenkään yksinkertainen homma (esim. kuinka eastereggin eli kronologisesti oikean version elokuvasta saa näkyviin?). Pitäisi jostain hommata tuo erikoisjulkaisu jotta voisi varmemmin asioista kirjoitella... --JTS 19. huhtikuuta 2006 kello 09.51 (UTC)
Lisää tekstiä uusiin linkkeihin numeroinnin tilalle --Lizette 19. huhtikuuta 2006 kello 17.58 (UTC)
Jos jollakulla on sattumoisin tämä Mementon Limited Edition levyhyllyssä niin olisi mielestäni hyvä jos siitä saataisiin kuva artikkeliin (tämä näköinen se on). Mielestäni sen (kuvan) olemassaolo olisi hyvinkin perusteltua, sillä artikkelissa käsitellään eri DVD versioita (ei ole vielä paljon, mutta juttua on tulossa tuosta Limited Editionista). Samoin jos omistat edes tuon tavallisen levyversion niin siitäkin olisin kiitollinen jos tarkaisit noiden Special Featurien paikkaansapitävyyden, sillä netistä löysin ristiriitaista tietoa niistä. --JTS 19. huhtikuuta 2006 kello 18.34 (UTC)
Hautala, muokkasit Suomen ensi-illan pois artikkelista. Palautin sen takaisin koska et antanut sen kummempia perusteluja, asia voisi olla eri jos olisit perustellut muutosta esimerkiksi täällä. Mielestäni (ja nähtävästi jonkun muunkin mielestä, lue yltä) ko. tieto on ihan hyvä knoppitieto. Korjailin myös mielestäni selkeitä pilkkuvirheitä äsken artikkelista, monia kohtia oli joista en ollut kuitenkaan varma. Joten jos joku pilkkuvelho oikolukisi tekstin? --JTS 20. huhtikuuta 2006 kello 06.48 (UTC)
Koska keskusteluista tulee helposti tälläisiä pitkiä ja sekavia niin laitoin tuonne ylös pienen yhteenvedon mielestäni nykyisestä tilasta. Sinne voi päivittää jos on tehnyt korjausta johonkin osa-alueen tilaan. Myös voi pistää lyhyen yhteenvedon muokkauksista sen perään jos olet tehnyt asialle jotain. Toivottavasti systeemi on selkeämpi näin. --JTS 21. huhtikuuta 2006 kello 19.54 (UTC)
Thanks for notice, I added the picture to article. --JTS 3. lokakuuta 2006 kello 10.44 (UTC)
film structure.