Keskustelu:Mary Celeste

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimeä mietin: vaihtoehtoina tekstin lähdemaasta riippuen ovat Maria Celeste, Marie Celeste ja Mary Celeste. Mikähän on se oikea nimi? --TeVe 8. helmikuuta 2006 kello 18.13 (UTC)

Kaikissa muissa kieliversioissa muoto on Mary Celeste, jos se nyt jotain kertoo. -Aslak 8. helmikuuta 2006 kello 18.20 (UTC)

Näyttäisi olevan Brigantiini eikä kuunari, kun fokkamasto on täystakiloitu. --ukas 23. huhtikuuta 2007 kello 07.53 (UTC)


Mistähän tämä: "Alkuvuonna 1873 espanjalaiset kalastajat huomasivat merellä kaksi pientä lauttaa, joista toisella oli neljä ruumista ja toisella yksi ruumis, joka oli kääritty Amerikan lippuun." on oikein, englanninkielisessä artikkelissä asiasta ei ole mainintaa, mutta googlettamisen kautta löysin lähes saman asian mutta "On 16th May 1873 the Daily Albion of Liverpool reported that two rafts had been found by fishermen at Baudus, in Asturias, near Madrid, Spain. One of the rafts had a corpse lashed to it and was flying an American flag. The second raft bore five decomposing bodies. Curiously, the matter was not investigated, so no one will ever know who they were or what ship they belonged to. But could they have been from Mary Celeste?" http://www.carter-stephenson.co.uk/celeste.htm, elikkä ruumiita olisi ollut yhteensä 6kpl, ja yksin ollut ruumis olisi ollut sidottuna lauttaan jossa liehui yhdysvaltain lippu NettiWelho 13. toukokuuta 2009 kello 21.18 (EEST)

Vilkas mielikuvitus[muokkaa wikitekstiä]

Useimmissa lähteissä kumotaan puheet lämpimistä teekupeista ja verisestä miekasta. Mistään en myöskään nopesti selaillessa löydä lähteistä maininta yhdestä kronometrista (eikä kronografista; kronografi on lähinnä ajanottokello) kolmen sijasta. -Islander (keskustelu) 15. huhtikuuta 2012 kello 02.55 (EEST)

Tutkittuani asian hiukan lähemmin, uskallan poistaa lauseen joka pohjautuu fiktiivisiin tarinoihin. Lauseen lisännyt muokkaaja on sen lisäksi tehnyt yhden ainoan muokkauksen, koskien Harry Potterin loitsuja... -Islander (keskustelu) 20. huhtikuuta 2012 kello 15.29 (EEST)