Keskustelu:Markku Koivisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joku useista eri IP-osoitteista näyttää pitävän kiinni siitä että artikkeleissa Markku Koivisto ja Nokia-missio on aiheesta muualla -osiossa linkki jollekin Kristityn foorumin sivulle. Viimeisin on I was anointed / Olin voitelussa. Yritin tankata Aiheesta muualla -käytäntöjä, mutta en oikein löydä kategoriaa jolla perusteella tuo linkki kuuluisi Wikipediaan. Kyseinen artikkeli sivuaa vain ohimennen artikkeleiden aihetta ja siitä on hankala saada selvää missä kohdin se käsittelee nimenomaan Nokia Missiota tai Koivistoa. Se ei ole erityisen arvovaltainen lähde (esim. vertaisarvioitu), se ei ole linkki viralliselle kotisivulle, eikä ajankohtaismedian artikkeli. Laadukkaltakaan tuo artikkeli ei vaikuta. Siellä esimerkiksi annetaan ymmärtää että Koivisto edustaa oppia, jonka mukaan seurakunnat tulevat kaappaamaan maallisen hallintovallan ja että uskovien DNA muuttuu Jeesuksen DNA:ksi. Samoin se yhdistää Koivistoon mm tällaista: "The roots can be followed back to the very beginning of the new charismatic movement, to female evangelist Aimee Semple McPherson, who died of a huge overdose of drugs." Jos englanninkielistä Wikipediaa on uskominen, kyseessä oli ilmeisesti vahingossa yliannostuksena otettujen rauhoittavien aiheuttama munuaisten pettäminen. Asian kytkös Markku Koivistoon jää vähän epämääräiseksi. Jos nämä väitteet pitävät oikeasti paikkaansa niin ne olisi syytä liittää itse artikkeliin lähdeviitteineen. Tietysti joku vertaisarvioitu artikkeli olisi parempi lähde. Oma neutraaliuteni on tosin jostain syystä kyseenalaistettu, joten kaipaisin muiden kommentteja? --Jmtapio 21. elokuuta 2010 kello 19.35 (EEST)[vastaa]


. . . . .


Olen tämän linkin lisääjä. Tarkoituksenani on varoittaa uskovia ihmisiä torontolaisesta äärikarismaattisesta opista, jota mm. Markku Koivisto edustaa. En tiedä, oletko sinä uskossa, kuten minä. Jos et, tämä menee sinulta ohi.

Olen perehtynyt asiaan vuosia ja ihmisten varoittaminen tällaiseen menoon eksymisestä on hyvin tärkeää. Ymmärrykseni mukaan kristillisyyttä edustava Koivisto on sotkeutunut okkultismiin. Kyllä, äkkiseltään hurjalta kuulostava väite. Mutta perehtymisen jälkeen tämä selviää. Samaa mieltä ovat monet muutkin hereillä olevat uskovaiset.

Perehtymiseen voi käyttää Kristityn foorumin artikkeleita ja heidän nettikirjaa "Uusi viini juovuttaa". Myös videot http://www.youtube.com/watch?v=eBpw2oQrvMM ja http://www.youtube.com/watch?v=BCcGaTRwG_4. Koivistonkin harjoittama ihmisten kaataminen on tuttua touhua New Age -piireissä ja sitä on esiintynyt esimerkiksi hindulaisuudessa satojen, jopa tuhansien vuosien ajan (kundalinivoima http://www.inplainsite.org/html/kundalini.html, http://homepages.ihug.co.nz/~revival/toronto.html). Uskovaisten ei pitäisi mennä Koiviston eikä muidenkaan kaatajapappien tilaisuuksiin.


Oskari 80.186.47.237 23. elokuuta 2010 kello 18.34 (EEST)[vastaa]

Wikipedia on tietosanakirja, ei lobbausfoorumi. En ole tietoinen yleisesti hyväksytyistä teologisista lähteistä, joiden mukaan kundalinivoimat kuuluisivat kristinuskoon, enkä ole nähnyt lähteitä jotka uskottavasti yhdistäisivät Markku Koiviston tai Nokia Mission sellaisiin. Siksi mielestäni tuollaiset väitteet eivät ole tietoa vaan julistusta, eikä niiden siksi tulisi olla Wikipediassa. Perusteluksi ei kelpaa "olen perehtynyt asioihin ja haluan varoittaa ihmisiä". Minäkin haluaisin varoitella ihmisiä kaikenlaisesta, mutta teen sen muilla foorumeilla. --Jmtapio 24. elokuuta 2010 kello 21.30 (EEST)[vastaa]