Keskustelu:Margariini

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistettu roskaa merkintä. Ei nyt ole roskaa.--Teveten 30. elokuuta 2005 kello 07.41 (UTC)

täsmällisyyttä ylimalkaisen heiton tilalle[muokkaa wikitekstiä]

"EU-direktiivit määrittelevät selkeästi"...noo, kannattaisikohan mainita ihan nimeltä / numerolta ko. direktiivi/direktiivit, jos joku tietää. Ainakaan itse en ko. selkeää EU-määräystä tuosta vain löydä. --Juha Kämäräinen 8. tammikuuta 2006 kello 16:53:34 (UTC)


Artikkelin tieto trans-rasvoista on vanhentunutta. Terveysvaikutuksia ei tarvitse enää tutkia aktiivisesti, tietoa on jo tarpeeksi. Osittain kovetetun kasviöljyn trans-rasvat ovat terveydelle haitallisia ja siksi margariiniteollisuudessa on siirrytty vaihtoesteröintiprosessiin jo n. kymmenen vuotta sitten. Nykyaikainen, vaihtoesteröimällä valmistettu margariini ei sisällä trans-rasvaa.


Lähde ei sisällä väitettä[muokkaa wikitekstiä]

Poistin merkinnän " Yhdysvaltojen terveysviranomaisen FDA:n mukaan on epäterveellisempää syödä margariinia kuin voita, koska voissa on korkeampi tyydyttyneen rasvan kokonaispitoisuus, joka tukee terveyttä ja vihannekset alentavat riskiä sairastua sydän-ja verisuonisairauksiin, mutta vain jos syö paljon eläinrasvaa, eli voi, maito ja muut eläinrasvat.[3]"

Koska annettu viite ei sisältänyt ko. väitettä--Teveten 2. helmikuuta 2011 kello 09.04 (EET)[vastaa]

Yksipuoliset väitteet lähdejulkaisusta[muokkaa wikitekstiä]

Muokkasin "Kasvisterolit eivät kuitenkaan vähennä tutkimusten mukaan sydän- ja verisuonisairauksia, mutta saattavat päin vastoin aiheuttaa niitä." Koska viitatuissa lähdeaineistoissa kumottiin kyseisen väitteen merkitsevyys. Ei objektiivista sellaisenaan. Kuithei (keskustelu) 13. marraskuuta 2020 kello 01.44 (EET)[vastaa]