Keskustelu:Maaoravat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tikutaku on nyttemmin hyväksytty uudeksi viralliseksi nimeksi. Pitäiskö artikkelin nimi muuttaa? Kommentin jätti 88.193.98.152 (keskustelu – muokkaukset).

Kyseessä on edelleen toimikunnan ehdotus, joka on julkistettu kommentteja varten. Ei siis vielä virallinen nimi. --Ekeb 20. lokakuuta 2008 kello 17.12 (EEST)
Toisekseen (nyt kun asia oli taas esillä Suomen lehdistössä) nimen virallisuus ei vielä ole syy vaihtaa artikkelin nimeä koska näissä tapauksissa nimen pitäisi olla se, jolla artikkelin aihe laajimmiten tunnetaan ja jolla ihmiset sitä etsivät. Onhan deodoranttikin kuulemma "virallisesti" kiepporaikastin... JJohannes 10. joulukuuta 2011 kello 13.41 (EET)
Nimen "virallisuus" ei ole peruste varsinkaan näiden nisäkäsnimien kohdalla, koska uudet nimet eivät ole virallisia, vaan edelleenkin vain lausuntokierroksella olevia ehdotuksia. --Compance 12. joulukuuta 2011 kello 14.20 (EET)
Voisitko esittää lähteen, josta käy ilmi, että deodorantti tosiaankin olisi virallisesti "kiepporaikastin"? Kyseessä taitaa nimittäin olla epäperäinen sepite, jolla halutaan pilkata kielitoimistoa ja joka leviää kaupunkitarinan lailla kritiikittömien ihmisten keskuudessa. — Suomen kielen lautakunta suhtautui nisäkäsnimistötoimikunnan ehdotukseen torjuvasti. Ks. Suomen kielen lautakunta: Maailman nisäkkäiden suomenkieliset nimet Kotus.fi. 20.11.2008. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus. --Mlang.at.elisanet.fi 11. joulukuuta 2011 kello 02.07 (EET)