Keskustelu:Maailmanpuu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
"Maailmanpuu on kuvattu Libanonin lippuun."

Minä olen käsittänyt, että Libanonin lipussa on setri-puu, josta Libanon on ollut kuuluisa vuosituhansia, kuten Raamattu ja Gilgamesh todistavat. --Samulili 20. toukokuuta 2005 kello 06:45:20 (UTC)

Artikkeli en:Flag of Lebanon ei myöskään puhu elämänpuusta, vaan kertoo "The green cedar (Arz) (Species: Cedrus libani or Lebanon Cedar) symbolizes immortality and steadiness. This cedar is referenced many times in the Bible: 'The righteous flourish like the palm tree, and grow like a cedar in Lebanon' (Psalms 92:12)," joten poistan väitteen Libanonin lipusta. --Samulili 20. toukokuuta 2005 kello 06:51:20 (UTC)

Tämä viittaa muiden Wikipedioiden Yggdrasil-artikkeliin. Oikea maailmanpuu-artikkeli olisi Axis mundi. Kannattaisi varmaan siirtää, nyt tässä on sekaisin esimerkiksi Mooses- ja Kabbala-juttuja, jotka kannattaisi yhdistää Asko Parpolan tutkimuksen juutalaisen elämänpuun alkuperästä assyrialaisessa uskonnossa. --Thi 30. kesäkuuta 2006 kello 17.24 (UTC)

(Osin ylläolevaan liittyen:) Aloitin artikkelin Elämän puusta tarkoituksena käsitellä Genesiksen elämän puuta, mutta myös vastaavia aiheita muualta Lähi-idän mytologiasta (vrt. en:Tree of Life, en:Tree of life). Nähdäkseni tämä on ihan järkevä artikkelin rajaus, en sitten tiedä... Joka tapauksessa nuo "Mooses- ja Kabbala-jutut" sopivat hyvin sinne, taidan siirtää. Katsotaan miten artikkelit lähtevät muotoutumaan. -Aslak 23. syyskuuta 2006 kello 16.53 (UTC)
Vaihdoin kielilinkit (Weltenbaum, World tree) ja panin axis mundi -linkit osoittamaan maailmanpylvääseen. Eräs vaihtoehto olisi käsitellä elämän puussa vain Paratiisin puuta ja täällä muut myyttiset puut, mutta nähdäkseni edellinen tapa on järkevämpi. -Aslak 23. syyskuuta 2006 kello 19.00 (UTC)

Pilkku lisätty[muokkaa wikitekstiä]

Eli ihan pientä viilausta. Suomuhauki 18. heinäkuuta 2006 kello 10.54 (UTC)