Keskustelu:Luettelo tunnetuista yli satavuotiaaksi eläneistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän pitäisi olla lista tunnetuista 100-vuotiaaksi eläneistä. Ei kai tarkoitus ole kaikkia 100-vuotiaiksi eläneitä listata. Mikä esim. hänestä Elazar Shach tekee tunnetun? Kuvauksessa lukee vain rabbi. Muutenkin on paljon punaisia nimiä ja kuvauksena vain poliitikko tai tutkija. Joko kuvaukset paremmiksi, että tietää miksi he ovat tunnettuja tai sitten punaisia nimiä hus pois. --Duke 16. maaliskuuta 2007 kello 11.19 (UTC)

Tarkoituksenani olisi kyllä kirjoittaa näistä kaikista (tai edes suurimmasta osasta). Eteneehän tämäkin projekti hitaasti, mutta varmasti :). --Jetman 16. maaliskuuta 2007 kello 11.34 (UTC)

Mitä vikaa oli artikkelin vanhassa nimessä? Mielestäni se oli onnistuneempi kuin uusi.--Urjanhai 1. heinäkuuta 2009 kello 22.02 (EEST)

Joo, tästä nykyisestä saa minusta hieman sen kuvan, että luettelossa mainitut olisivat edelleen hengissä. --Quinn 1. heinäkuuta 2009 kello 22.06 (EEST)

Jos tarkoitus on luetella vain sellaisia yli satavuotiaita, jotka ovat muusta yhteydestä tunnettuja, minä nimeäisin tämän Luettelo satavuotiaaksi eläneistä tunnetuista henkilöistä. --Savir (keskustelu) 10. maaliskuuta 2016 kello 20.59 (EET)

Toisaalta luettelossa nyt on mukana niitä, jotka ovat tunnettuja vain siitä, että ovat eläneet yli satavuotiaiksi, ja heitä näkyy olevan tässä aika paljon mukana. EDIT: Ei tainnutkaan olla niin hirveästi, pikemminkin kai vain muutama.--Urjanhai (keskustelu) 10. maaliskuuta 2016 kello 21.29 (EET)
Joskin en tiedä, paranisiko listan käytettävyys näiden poistamisesta. Selatessahan ne erottuvat, kun on annettu muitakin tietoja. EDIT: Ei tainnutkaan olla niin hirveästi, pikemminkin kai vain muutama.--Urjanhai (keskustelu) 10. maaliskuuta 2016 kello 21.35 (EET)
Tuskinpa kovinkaan moni on tunnettu pelkästään satavuotiaaksi elämisestä. Tässä on kyllä henkilöitä, jotka ovat tunnettuja korkeasta iästään, mutta pelkkään ikään perustuva kuuluisuus edellyttää yleensä elämistä vielä vanhemmaksi, esim. 110-vuotiaaksi. Koska luultavasti juuri kukaan listalla olevista ei ole tunnettu nimenomaan satavuotiaaksi elämisestä, voidaan kaikkien sanoa olevan tunnettuja "muusta yhteydestä", vaikka se muu yhteys olisikin myös pelkästään ikään liittyvä (vielä vanhemmaksi eläminen tai se, että on ollut vanhin jonkin ammatin edustaja, viimeinen eloonjäänyt jostain ryhmästä tms.). --Risukarhi (keskustelu) 11. maaliskuuta 2016 kello 14.42 (EET)
Artikkeleitahan on esim. kulloinkin Suomen vanhimpana ihmisenä olleista, jotka vain harvoin ovat tunnettuja muusta, mutta heitä ei ole taidettu tähän listata, ja toisaalta erittäin vanhoiksi eläneistä, joita taitaa tässä olla jokunen. Näistä tai nuoremmista osa voi samalla olla viimeinen myös jostain ryhmästä (jääkärit, sisällissodan punaiset tai valkoiset, kuka mahtoi mmuuten olla viimeinen Suomen sisällissodan valkoinen, se varmaan löytyykin jostain?). --Urjanhai (keskustelu) 11. maaliskuuta 2016 kello 15.08 (EET)
Lisäksi puuttuu nimenomaan muusta kuin vanhaksi elämisestä jo ennestään alle satavuotiainakin erittäin tunnettuja henkilöitä kuten Nestori Kaasalainen ja Claude Lévi-Strauss. EDIT: Olipa, hain huonosti.--Urjanhai (keskustelu) 10. maaliskuuta 2016 kello 21.33 (EET)