Keskustelu:Luettelo saarista asukasluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistokeskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Lähteettömiä tietoja, viitteiden vastaisia tietoja, valeviitteistystä jne. J.K Nakkila (keskustelu) 20. maaliskuuta 2018 kello 13.43 (EET)

Aihe on merkittävä, kiinnostava ja hyödyllinen. Interwikejä ja suomenkielisiä artikkeleja luettelon kohteista ja niiden interwikejä on, ja niissä tietoja näyttää olevan lähteistettyinä. Tämän perusteella artikkelia olisi helppo korjata ja kehittää kuka vain sen ehtii tehdä. Artikkelin puuttumisesta haitta olisi suurempi kuin helposti korjattavissa olevista puutteista. Tämän perusteella siis malliesimerkki aiheesta, jossa eventualismi näyttäisi olevan perusteltua.--Urjanhai (keskustelu) 21. maaliskuuta 2018 kello 22.20 (EET)
Hyvä että wikipediasta löytyy edistyksellisiä käyttäjie ennakkoluuloisten käyttäjienkin sijasta. Tätä on helppo korjata ja päivittää. --85.76.65.248 22. maaliskuuta 2018 kello 10.13 (EET)
Korjaisin itse mielellläni mutta juuri nyt en ehdi.--Urjanhai (keskustelu) 22. maaliskuuta 2018 kello 11.36 (EET)
Helpompi jonkun "korjata" artikkeli tekemällä se kokonaan uudellen, kuin käymällä läpi jokikisen siinä nyt olevan numerotiedon, joista huomattava osa on virheellisiä. J.K Nakkila (keskustelu) 23. maaliskuuta 2018 kello 17.22 (EET)
Kun on artikkeli linkkeineen ao. kohteiden artikkeleihin ja interwikeineen niin työstäminen on huomattavasti helpompaa ja mahdollista pienemmällä vaivalla verrattuna tilanteeseen, ettei olisi mitään. Jos ei olisi mitään, niin ketkään muut kuin tämän artikkelin aiemman olemassaolon sattumalta muistavat eivät edes ymmärtäisi kaivata sitä, vaikka kyseessä on tärkeä ja välttämätön perusartikkeli, ja lueteltujen artikkelien kaivaminen esiin ilman valmista artikkelipohjaa linkkeineen ja interwikejä kävisi mahdottomaksi. Kuitenkin jos luvut ovat edes sinne päin, niin listan kohteet ja järjestys ovat likimain nuo. Ja olisiko siitä historiankaan hävittämisestä vastaavaa hyötyä? Jos sivu siirettäisiin vaikka wipedia-.avaruuteen, niin interwikejä joutuisi kaivelemaan työläästi vippaskonsteilla muista vikeistä. Kaiken kaikkiaan poistosta olisi enemmän haittaa ja vaivaa kuin hyötyä. Vaikka olenkin yleisesti kääntynyt vastustamaan eventualismia, niin tässä se näyttäisi perustellulta. Luultavasti tuon tekisi hyvin valmiiksi yhdessä viikonlopussa, mutta itse en nyt ehdi.--Urjanhai (keskustelu) 23. maaliskuuta 2018 kello 17.32 (EET)
Olen Urjanhain näkemysten takana tässä asiassa. --Höyhens (keskustelu) 11. huhtikuuta 2018 kello 22.35 (EEST)
Urjanhailta enemmän kuin riittävät perustelut poistoa vastaan. --J. Sketter (keskustelu) 13. huhtikuuta 2018 kello 19.41 (EEST)

Surullinen lopputulos imo. Mutta ehkä poistamisen kannattajat aloittavat projektin kys. käyttäjän lukuisten ongelmaluetteloiden korjaamiseksi. Arkistoin, ei poisteta keskustelun perusteella. J.K Nakkila (keskustelu) 6. toukokuuta 2018 kello 14.36 (EEST)

Mantereet saarina?[muokkaa wikitekstiä]

Mutta mitä ihmettä Afro-euraasia ja Amerikka tekevät saarten listalla? Määritelmällisesti manner ei ole saari eikä saari ole manner ja on yksimielisyys varmaan siinäkin missä raja näiden välillä kulkee (Australia vs. Grönlanti).--Urjanhai (keskustelu) 15. kesäkuuta 2019 kello 21.21 (EEST)

Nähtävästi tuo on kopioitu eng.wikistä ja artikkeliin ei ole merkitty käännösmallinetta edes. Ipr1 (keskustelu) 15. kesäkuuta 2019 kello 21.23 (EEST)
Näin katselin myös. Mallineen tosiaan voisi lisätä. --Urjanhai (keskustelu) 15. kesäkuuta 2019 kello 21.26 (EEST)
No tässä nyt on ihan mitä sattuu tietoja. Jännä että kukaan ei korjannut artikkelia vieläkään, vaikka poistokeskustelussa uhkailtiin artikkelin korjaamisesta "viikonlopussa". J.K Nakkila (keskustelu) 28. joulukuuta 2019 kello 15.30 (EET)