Keskustelu:Luettelo Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tein aika paljon redirectejä tälle sivulle linkatuista muodoista käyttäen apuna sivuaLuettelo Englannin kuninkaista. Sielläkin on redirectejä. Haliitsijoiden nimeämisestä on ollut ainakin kolme käytäntöä. Jos jossain on ohje sen voisi linkata näihin kuninkaallis-luettelosivujen keskusteluihin, voisiko ? Kalenterisivuilla vallitsee suloinen sekamelska.

Tappinen 18. heinäkuuta 2005 kello 18:15:23 (UTC)

Ohje hallitsijoiden nimistä: Wikipedia:Tyyliopas/Merkitsemiskäytännöt. --Hasdrubal 18. heinäkuuta 2005 kello 18:56:58 (UTC)

Kysymys asiaa tunteville: Käytetäänkö suomeksi todella ilmaísua "Stuartin hallitsijasuku (restauroitu)"? --Lendu 12. elokuuta 2005 kello 16:02:28 (UTC)

"Restauraatio" on suomenkielisissä lähteissä usein nähty termi puhuttaessa kuningasvallan palautuksesta, joten kaipa sen noin voi sanoa. --ML 12. elokuuta 2005 kello 16:13:11 (UTC)


Eikö esim. Skotlannin hallitsijoista voisi tehdä oman luettelonsa, niitä on jo aika paljon ja olisi selkeämpi muutenkin löytää haluamansa kun samalla sivulla ei olisi sekä Englannin että Skotlannin hallitsijoita, molemmilla on kuitenkin pitkä omakin historiansa. Yhdisynyt kuningaskunta taas nimenä kattaa periaatteessa vain saman kruunun alle yhdistettyjen maiden hallitsijat, joten luettelon nimi on vähän harhaanjohtava jo sinänsä. --Hermis 28. toukokuuta 2006 kello 14.02 (UTC)