Keskustelu:Luettelo Ursan julkaisemista tietokirjoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisikö tämän nimen olla "Luettelo Ursan julkaisemista tietokirjoista" erotukseksi edesmenneestä "Ursan sf-sarjasta", joka oli kaunokirjallisuutta? --Seppo Linnaluoto 30. marraskuuta 2006 kello 23.03 (UTC)

Vanhimpien Ursan julkaisujen numeroinnissa käytetään roomalaisia numeroita! --Seppo Linnaluoto 7. tammikuuta 2007 kello 12.25 (UTC)

Fennica-tietokannassa käytetään noiden teosten tiedoissa arabialaisia numeroita, joten vaihdoin ne yhtenäisyyden vuoksi, Jos niitä haluaa käyttää erottamaan todella wanhat teokset uudemmista, niin sitten. --Thi 7. tammikuuta 2007 kello 12.33 (UTC)
Itse vanhimmissa kirjoissa (viidessä ensimmäisessä) on painettuna roomalaiset numerot. Samaahan ne tarkoittaa. --Seppo Linnaluoto 7. tammikuuta 2007 kello 18.03 (UTC)
Itse asiassa vuoteen 1979 ja Ursan julkaisuun XII asti käytettiin roomalaisia numeroita, vasta numerosta 13 siirryttiin arabialaisiin numeroihin. Tarkistin kirjoista, jotka ovat hyllyssäni. --Seppo Linnaluoto 7. tammikuuta 2007 kello 18.13 (UTC)
Käytetään sitten vain siihen asti roomalaisia numeroita, niin tulee kirjallinen ja historiallinen näkökulma mukaan. --Thi 7. tammikuuta 2007 kello 18.35 (UTC)

Miten muuten huomioidaan se, että varsinkin vanhemmista kirjoista on todella monia painoksia? Eikö yleensä pitäisi laittaa ensimmäisen painoksen painovuosi? Nyt luettelossa taitaa olla joku satunnainen painos ja sen painovuosi. Minun kirjahyllyssäni on kaikki Ursan kirjat, ja pystyisin siis tekemään täydellisen luettelon. --Seppo Linnaluoto 7. tammikuuta 2007 kello 18.22 (UTC)

Itse olen merkinnyt uusimman painoksen vuoden, koska sitä on kätevintä käyttää lähdeviitteissä. Luetteloon epäilemättä mahtuvat kaikki painokset. Koska tällä hetkellä lista on aikajärjestyksessä, eri painokset voidaan merkitä vuosiluvuttain niin, että luettelossa on sekä vanhin että uusin painos (siis 1. painos ja mahdollinen käyttäjälle hyödyllisin painos, johon on tehty muutoksia) ja Selite-kohdassa voidaan luetella eri painoksia. Miten vain on järkevintä. --Thi 7. tammikuuta 2007 kello 18.34 (UTC)

Luettelo Keltaisen kirjaston kirjoista on nyttemmin siirretty Wikiaineistoon, vaikka wikilinkitysten tekemisessä oli nähty vaivaa. Tässä luettelossa wikilinkkejä ei juuri ole, sillä luettelon kirjoista ei juuri ole omia artikkeleita. Tämä olisi parasta siirtää wikiaineistoon ja jättää tämä uudelleenohjausivuksi, jolloin luettelo voidaan palauttaa mikäli tilanne muuttuu. --Thi 28. huhtikuuta 2008 kello 17.12 (UTC)