Keskustelu:Luettelo Suomen rataverkon moniraiteisista rataosista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

5 raidetta

En ryhtynyt ainakaan vielä poistamaan mainintaa Savio—Kerava-välin 5-raiteisuudesta. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen rataosa, sillä Saviolla ei ole yhteyttä tältä viidenneltä raiteelta (Vuosaaren satamaradan raide) muihin raiteisiin. Kyseessä on erillinen rataosa Kerava—Vuosaari, joka vain on fyysisesti linjattu Pääradan viereen Saviolle asti. Myöskään viralliset asiakirjat eivät mainitse tätä väliä viisiraiteisena rataosana. "Hauskana" detaljina tämän "viidennen raiteen" ratakilometrimerkinnätkin poikkeavat pääradasta, ja kulkevat jopa eri suuntaan (kasvaen Keravalta Vuosaareen päin).

Myös Helsinki—Pasila väli mainittuna 5-raiteisten luettelossa on hieman erikoista. Välillä kun on koko matkaltaan vähintään 10 raidetta. Ja mikä olennaisinta, koko hässäkkä on Helsingin liikennepaikan sisällä, eikä näin ollen ole rataosa lainkaan. Vähän vastaavasti, kun voisi väittää, että Helsingin asemalla on laitureiden matkalla "19-raiteinen rataosa".

En tehnyt muokkauksia, sillä en tiedä pitäisikö Wikipediassa "rataosalla" tarkoittaa virallista (liikennepaikkojen välistä) rataosaa, vai jotain "yleiskielisempää" merkitystä, jossa mikä tahansa riittävän mittainen matka, jossa on mitä tahansa raiteita suurinpiirtein vierekkäin, lasketaan rataosaksi. Jätän asian kokeneempien wikipedistien päätettäväksi. 109.240.7.14 20. huhtikuuta 2010 kello 18.09 (EEST)[vastaa]