Keskustelu:Luettelo Kaavin julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisättävää[muokkaa wikitekstiä]

  • Heti Kaavin kotiseutumuseo Eloaitan (Kaavintie 7, Kaavi) itäpuolella näkyy maastokartassa muistomerkkisymboli. Tämän kohde olisi hyvä valokuvata ja dokumentoida muutenkin mukaan. Alustavat gps-koordinaatit 62.9743 N, 28.4861 E. Saman museon (entisen viljamakasiinin) länsipuolella eli Kaavin terveysaseman koillispuolella on jo listattu samoin maastokartassa muistomerkkisymbolilla merkitty Kaavin sankarihautausmaan muistomerkki (katuosoitteella Kaavintie 7). Koska Kaavin kunnan sivustot olivat olleet alhaalla jo tunnin tai toisenkin, eikä muistomerkin nimestä tai aiheesta ei ole tietoa, muu lähteistys uupuu tässä vaiheessa. --Paju (keskustelu) 29. kesäkuuta 2019 kello 17.56 (EEST)
Lisäsin taulukkoon työnimellä Nimetön (muistomerkki tai patsas). Pidän maastokarttaa riittävän luotettavana listaamisperusteena, vaikken sitä merkinnytkään lähteeksi (teosnimi uupuu). Kun on kuvattu (teema selvillä esim. muistolaatasta), on helpompi etsiä lähteistystä. --Paju (keskustelu) 29. kesäkuuta 2019 kello 18.25 (EEST)
Etsiskelin aiemmin tuosta Eloaitan edustan muistomerkistä tietoa, mutta netistä en silloin mitään löytänyt. Lisäsin yhden toisella puolella pääkatua vähän idempänä olevan muistomerkin, kun tiedot sattuivat olemaan tallessa (ettei tule turhaan toiseen kertaan samaa työtä tehtyä, kun tuo aika hyvin näkyy Street View:ssa ja ilmakuvissa, ja saattaa sieltä sattua silmään :). --AB (keskustelu) 29. kesäkuuta 2019 kello 18.20 (EEST)
Eloaitan edustalla olevassa muistomerkissä luki Kivenraivaajille, muistomerkki on vuodelta 1983. Vartiaisten muistokiven viereen Kaavin kirkkoon johtavan uran viereen oli toinen suku (Räsästen suvut) saanut oman muistokivensä. Hautausmaaltakin löytyi yhteismuistomerkki. --Paju (keskustelu) 10. elokuuta 2019 kello 10.49 (EEST)

Tilanne Itä-Suomen fotosafarin 2/2019 jälkeen[muokkaa wikitekstiä]

Kirkonkylän listassa olleet kohteet kuvattu (ja muutama uusi kohde lisätty), luettelossa on Kaavin itäosien kaksi muistomerkkiä, joita ei vielä ole kuvattu tai etsitty. --Paju (keskustelu) 19. elokuuta 2019 kello 20.07 (EEST)

Sankarihautojen muistomerkki, jako kahdeksi nimikkeeksi?[muokkaa wikitekstiä]

Kirjasarjan Suomen muistomerkit Vanhaa Kuopion lääniä käsittelevän osan XI s. 20 listaa Kaavin sankarihautausmaan muistomerkkejä erikseen, nyt "samassa rivissä" olevat kohteet on aiemman listauksen perusteella kuvattu yhtenä nimikkeenä. Eli "Suomen muistomerkit" mainitsee nimikkeinä "1918 sodan muistomerkki sankarihautausmaalla" ja "Sotien 1939-40 ja 1941-45 muistomerkit sankarihaudalla. Suunnitellut Aaro Haapasalo. Paljastettu 6.12.1975." Koska jälkimmäisillä, ilmeisesti fyysisesti vuoden 1918 muistomerkin sivuille sijoitetuilla muistomerkeillä on nimetty tekijä, lienee syytä jakaa nämä sankarimuistomerkit kahteen nimikkeeseen? (Tämän lisäksi sankarihautausmaalta on kuvattu ja listattu Pro Patria -tyylinen yhteismuistomerkki nimilistoineen). --Paju (keskustelu) 11. syyskuuta 2019 kello 19.55 (EEST)