Keskustelu:Luettelo Akateemisen Karjala-Seuran jäsenistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Toimiva linkki poistoäänestykseen: Wikipedia:Poistoäänestykset/Luettelo Akateemisen Karjala-Seuran jäsenistä. -Ochs (keskustelu) 11. kesäkuuta 2019 kello 14.45 (EEST)[vastaa]

Eikö historialliset jäsenluettelot ym kuuluisi enneminkin esimerkiksi WikiSourcesiin? --Harriv 15. tammikuuta 2008 kello 21.42 (UTC)

Niin. Itse asiassa mietin tätä enkä ole ihan varma. Kuitenkin Wikipediasta löytyy myös Jääkärien luettelo ja monien muidenkin luetteloita. Onhan tässä kuitenkin muutakin tekstiä kuin vain itse pelkkä luettelo. Joka tapauksessa siitä olen varma, että tämä jäsenlista olisi hyvä saada juuri Wikipediaan, josta sen voi helpoiten löytää.--Smörre 15. tammikuuta 2008 kello 22.04 (UTC)
Ainakin englanniksi wikisourcesissa todetaan mm. "works whose content is expected to constantly change over time, for the purpose of keeping the work updated, to improve the content matter of what has already been published, or to make the text more comprehensive, are excluded from Wikisource's scope." & "Wikisource does not collect reference material [kuten luetteloita] unless it is published as part of a complete source text" --ap4k 16. tammikuuta 2008 kello 00.17 (UTC)
No sitten täytynee kysyä että kuuluuko tällainen ylipäänsä Wikipediaan? Huomattavat seuran jäsenet voitaneen mainita sivulla Akateeminen Karjala-Seura? Myös tekstiosuuden voinee sulauttaa siihen? --Harriv 16. tammikuuta 2008 kello 19.39 (UTC)

Miksi AKS olisi niin tärkeä yhdistys, että kaikki sen ~4000 jäsentä tulisi mainita Wikipediassa? Olisiko tarpeellista kirjoittaa luettelo Suomi-Neuvostoliitto -seuran tai Suomen Partiolaisten tai Keuhkovammaliiton jäsenistä? Komppaan Harriv:ta siinä, että merkittävimmät jäsenet AKS-artikkeliin ja tämä luettelo pois. Ei tätä kuitenkaan saada suoraan pois, joten pitäisikö laittaa äänestykseen? --Hathaldir 16. tammikuuta 2008 kello 22.37 (UTC)

Yhdistysten tuhansien henkilöiden jäsenlistat eivät tosiaan kuulu tänne. --ML 16. tammikuuta 2008 kello 23.01 (UTC)

Eikös tämä luettelo joutaisi pois, varsinkin kun ei ole edennyt A-kirjainta pitemmälle?--Otrfan 24. toukokuuta 2008 kello 21.07 (UTC)


Höh. Kun kovalla vaivalla olen tätä aikanaan tehnyt, niin sitten toiset ovat parin sekunnin silmäilyn tehtyään poistamassa. Jepjep, kiittämättömyys on maailman palkka. Jos tämä täältä halutaan pois, niin sitten se pitää siirtää mieluiten Wikisourceen. En näe syytä, miksei se sopisi sinne, koska Wikisourcesta löytyy luettelot mm. Stalinin vainoissa kuolleista lempaalalaisista.

Hmh. Ja mielestäni AKS:n vertaaminen Suomen Partiolaisten liittoon tai Keuhkovammaliiton jäseniin osoittaa karkeaa historiallista tietämättömyyttä. AKS oli aikansa voimajärjestö, jolla yliopisto ja sivistyneistö aika tarkasti hallussaan. Suomi-Neuvostoliitto-seuraakaan ei koskaan saanut sellaista vaikutusvaltaa kuin AKS aikanaan. Siksi ajattelin, että ihmisten olisi hyvä löytää niiden henkilöiden nimet, jotka kuuluivat tähän järjestöön. Kyseessähän on järjestö, johon otettiin suosittelijoiden ja valan perusteella ja sinne valittiin eräänlainen eliitti salaseuratyyliin. Mutta myönnän, että 4000 nimen laittaminen voi tehdä artikkelista aika pitkän. Mutta Wikisourceen sitten, jos ei se täällä saa olla.

Ja kyllä voin tätä luetteloa laajentaa, mutta mitä järkeä meikäläisen on kirjoittaa sitä A-kirjainta pidemmälle, jos sitä kerran ollaan poistamassa varsinkin sellaisten tahojen puolelta, jotka eivät juuri tiedä mitään AKS:stä?--Smörre 9. heinäkuuta 2008 kello 20.33 (UTC)

Mistäs nimet on peräisin, kun yhdelle vain on lähde? --Kielenhuoltaja (keskustelu) 3. syyskuuta 2014 kello 17.30 (EEST)[vastaa]

Järjestysnumero[muokkaa wikitekstiä]

Mikä on järjestysnumero? Aakkostuksessa paikallaan ei ole ainakaan "47. 2493 Aho, Martti Ilmari 3. maaliskuuta 1920, Helsinki" mikäli aakkosten mukaan mennään. --Oskar von O (keskustelu) 25. heinäkuuta 2015 kello 18.00 (EEST)[vastaa]

Turhanpäiväinen artikkeli[muokkaa wikitekstiä]

On kyllä kumma kun tälläistä turhanpäiväistä (ja vieläpä keskeneräistä) listaa ole jo poistettu. Luulisi Wikipediankin jotakin laatustandardia noudattavan. –Kommentin jätti 62.248.244.99 (keskustelu)

Artikkelin siirto nykyiselle nimelle oli huono. Vertaa esim. Luettelo jääkäreistä. Ei oleellinen asia ole mikään "a-kirjaimella alkavista". Niin kauan kuin luettelo on keskeneräinen, siirto on huonosti perusteltu, koska jokainen ymmärtää, ettei ole mitään tarvetta erilliselle luettelolle mistään "a-kirjaimella alkavista" jäsenistä. Lisäksi nimi jolle siirrettiin on kelenhuoollisesti huono, koska ei kukaan henkiklö ole "a-kirjaimella alkava", ja jos on moniosaisia luetteloita (vrt. jääkärit), niin ei niitä nimetä näin vaan toisella tavalla. Tilanne olisi erilainen, jos osaluettelo muodostaisi jonkun itsemäisen kokonaisuuden, mutta tämä on vain keskeneräinen. --Urjanhai (keskustelu) 28. elokuuta 2019 kello 06.52 (EEST)[vastaa]

Siirsin takaisin yllä esitetyin perustein. --Urjanhai (keskustelu) 28. elokuuta 2019 kello 06.55 (EEST)[vastaa]