Keskustelu:Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Outamo[muokkaa wikitekstiä]

En ole koskaan kuullut, että Outamossa olisi hautausmaa. Sen sijaan Metsolassa sijaitsee kyllä Metsolan vuonna 1951 perustettu "uusi" hautausmaa, jonka kappelin on suunnitellut mainittu Bryggman.[1] Seurakunnan sivuilla eikä muillakaan sivuilla ole minkäänlaista mainintaa Outamon hautausmaasta, joten lähteessä lienee virhe. -- Piisamson 23. marraskuuta 2010 kello 04.24 (EET)

Hyvä että sattui asiantunteva lukemaan. Ja tuo istumapaikkaluku kuitenkin sitten löytyi, mutta ei ihme etten minä löytänyt, kun on kerrottu hautausmaan yhteydessä. --Ulrika 23. marraskuuta 2010 kello 09.35 (EET)
Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Pyrin saamaan tämän hyväksi artikkeliksi, ja siinä mielessä pyydän käyttäjien näkemyksiä ja korjausehdotuksia. Kuvia on luvassa, joten se puoli korjaantunee. --Ulrika 21. marraskuuta 2010 kello 11.40 (EET)

On varmaan tosi hyvä kysyä, että monta istumapaikkaa, ilmeisesti 700, mutta ei voida lähteistää... Mutta onko ihan normaali käyttö nykyään? Tapulin tai kirkon arkkitehtiä ei ole tiedossa?Kommentin jätti Lakritsa (keskustelu – muokkaukset)
Istumapaikoille ei löydy lähdettä. Kirkko on normaalikäytössä. Asiasta ei ole erityistä mainintaa missään, mutta kun se on Lohjan seurakunnan ainoa kirkko, siitä voi päätellä. Ehkä sitä ei tarvitse mainitakaan, sillä jos se olisi vain kesäkirkkona, silloin asiasta olisi lähteitä ja sen voisi mainita. --Ulrika 22. marraskuuta 2010 kello 10.12 (EET)
Lisäsin lähteellisen tiedon 650:stä istumapaikasta. Kirkko ei muuten ole Lohjan seurakunnan ainoa, myös Virkkalassa on kirkko. En tiedä, kelpaako tämä lähteeksi "normaalikäytölle", mutta seurakunnan sivuilla kerrotaan kirkon olevan avoinna joka päivä klo 10-15 ja että jumalanpalvelus on joka sunnuntai alkaen klo 10.[2] -- Piisamson 23. marraskuuta 2010 kello 05.02 (EET)
Kiitos artikkeliin tekemistäsi korjauksista. Virkkalan kirkkokin on piilotettu seurakuntayhtymä-otsikossa otsikon Kiinteistötoimi alle. Tuollaiset asiat pitäisi olla pääotsikkoina, jotka näkyvät heti. Seurakunnalla on sivustossaan vielä kehittämistä. Jos olet tekemisissä sen kanssa, anna vinkkejä sinnepäin. --Ulrika 23. marraskuuta 2010 kello 09.39 (EET)
Yleensä Wikipedia-artikkeleissa on linkkejä turhankin paljon, mutta tämän kohdalla tulee mieleen, että kirkkosanastoa voisi linkittää hiukan enemmän. Mahdollisia linkkejä esim. runkohuone, kuori, messukasukka, alttarikaappi, laiva (arkkitehtuuri). Pitäisiköhän tietolaatikossa lisätä rakentamisvuosien eteen noin (tms.), kun kyse ei ilmeisesti ole täsmällisistä rakentamisvuosista. --Ryhanen 22. marraskuuta 2010 kello 00.06 (EET)
Lisäilin noita linkityksiä ja vielä sanan "noin". Edit: tuli punaisia linkkejä, ja niitä on tarkoitus sinistää. --Ulrika 22. marraskuuta 2010 kello 10.12 (EET)

Vielä on tilaa ja aikaa kommentoida. --Ulrika 28. marraskuuta 2010 kello 11.43 (EET)

Tätä lauserakennetta voisi ehkä yksinkertaistaa ja selventää.: Kirkkoa on erityisesti 1800-luvulla tehtyjen korjausten jälkeen osin pyritty entistämään oletettuun aiempaan asuun, mutta se on säilyttänyt kohtalaisen hyvin alkuperäisen asunsa, ja yleisen asun perusteella se on voitavissa ajoittaa myöhäiskeskiaikaan. Tässä ei selviä, vastaavatko "oletettu aiempi asu" ja "alkuperäinen asu" toisiaan ja sana "asu" toistuu turhan usein. Yleisesti ottaen kattava artikkeli ja luontevasti jaoteltu. --Gwafton 28. marraskuuta 2010 kello 12.28 (EET)
Vastaavuutta ei tiedetä, kuten sana sanookin, ja se "oletettu" on myös lähteen mukainen toteamus. Asua tosiaan on paljon, ja karsin sitä. Mutta korjasin sanamuotoa, joka olikin vähän sekava. Ehkä nyt on ymmärrettävämpi? --Ulrika 28. marraskuuta 2010 kello 13.20 (EET)
Nyt se on hyvä, lauseen sisältö avautuu selvästi nopeammin. :) --Gwafton 28. marraskuuta 2010 kello 13.59 (EET)

Kuvia lisätty. --Ulrika 29. marraskuuta 2010 kello 09.51 (EET)