Keskustelu:Linux

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Red Flag Linux[muokkaa wikitekstiä]

Kuulukohan tuo Linux-Jakeluja linkin alle, kun ei ole Suomessa käytetty eikä ole edes omaa artikkelia kyseisetä distrosta. Jos tuollainen saa tuossa olla niin silloin voisi laittaa jo kaikki muutkin siihen. Lisäksi sitä ei ole kukaan viitsinyt lisätä edes tänne Luettelo Linux-jakelupaketeista. Kyseisestä artikkelista pitää muutenkin pyrkiä poistamaan kaikki distro nuoleskelut. --Teksturi 6. lokakuuta 2007 kello 23.25 (UTC)

Tämä on suomenkielinen wikipedia, ei Suomen wikipedia. Vaikka sitä ei Suomessa tunneta, niin Aasiassa, erityisesti Kiinassa, se lienee varmasti merkittävä. Ja kyllä tuosta on Suomessakin ollut juttua joten pitäisi olla tuttu. Lähinnä palautin sen siksi, että joku ip-käyttäjä tulee ja perustelee vain "minäkään en ole kuullut". Jos minä alkaisin poistelemaan täältä tavaraa tuolla perusteella niin paljon häviäisi. Tuosta listasta poistaisin ennemmin DSL:n ja Gentoon ja jopa Knoppixin ja vasta sitten Red Flagin.
Mutta jos sinulla on suurempia suunnitelmia artikkelin suhteen, niin anna mennä vaan. --Anr 7. lokakuuta 2007 kello 08.46 (UTC)
Red Flag jakeluhan on kiinassa poliittisesti virallisesti tuettu jolla pyritään luomaan omavarainen IT teknologian käyttäminen ilman länsimaisia yrityksiä. Ei sitä voi poistaa noin vaan kun on hyvin merkittävä jakelu. Red Flag jakelun etusivulla on myös paljon tietoa sen yleistymisestä, uusimpana (3v vanha) näyttää olevan promootiota singaporessa. Tuon jakelujen luottelon suhteen olen samaa mieltä, sieltä täytyisi saada pois kaikki jakelufanismi mutta se on hankalaa kun ei teknisiä eroja oikein löydy eri jakeluissa vaan päämäärissä. Fri13 29. maaliskuuta 2008 kello 20.35 (UTC)

Politiikasta lisätietoja[muokkaa wikitekstiä]

Tietotekniikkapolitiikasta olisi mukava saada lisää yksityiskohtia. Yllätyin, kun eräs intialainen tuttu kertoi Linuxin asemasta Intiassa. Esimerkiksi Intian edellinen presidentti Abdul Kalam on puhunut avoimen lähdekoodin puolesta. Keralan osavaltio (n. 32 000 000 asukasta) siirtyy vapaiden ohjelmistojen käyttöön kouluissa; muutoksen puolesta ovat puhuneet opettajat. Linkkejä:

Ajattelin, että en ihan vielä laita itse tekstiin ettei siitä tule Intia-painotteista.

--Anurmi 22. tammikuuta 2008 kello 16.51 (UTC)

Mikäs se Linux nyt onkaan?[muokkaa wikitekstiä]

Lähipäivinä on vastaan tullut linkkejä että GNUlla ei ookkaan tekemistä linuxin kanssa. Että tämä kuuluisa GNU/Linux onkin valhe. Perustelutkin ovat kyllä kohdallaan ja logiikkakin toimii ainakin mun mielest. Pitäisiköhän alkaa artikkelia korjaamaa näide tietojen pohjalta vaikeesti luettava mutta mielenkiintoine, aika tylsä mutta todella tarkka, mielenkiintoista logiikkaa joita ei ole tullut ajatelleeks enne ja sit joku tälläinen joka tiivistää noita aikaisempia? Mun mielest ainaki tätä artikkelii pitäisi alkaa korjaamaa tällöi aika radikaalisti. Perusteluja kellää noita linkkei vastaa ja nykyisen tiedon säilyttämise kannalta? Fri13 31. elokuuta 2009 kello 22.42 (EEST)Vastaa[vastaa]

Linux (ydin) ja Linux-käyttöjärjestelmät[muokkaa wikitekstiä]

Nyt on huomattavasti toistettu samaa asiaa kolmessakin aihetta sivuavassa artikkelissa: tämä, Linux (ydin) ja Linus Torvalds. Voisiko vastaisuudessa sopia ettei tänne lisätä noissa kahdessa olevia asioita vaan viitataan kyseisiin artikkeleihin? Ipr1 (keskustelu) 5. helmikuuta 2018 kello 03.42 (EET)Vastaa[vastaa]

Funet, yliopisto, TKK?[muokkaa wikitekstiä]

"Teknillisen korkeakoulun assistentti Ari Lemmke tarjoutui antamaan käyttöjärjestelmälle levytilaa yliopiston FTP-palvelimelta, jotta sen tiedostoja voisi jakaa internetissä."

Eikö Funet ollut CSC:n hallinnon alainen ja taas CSC VTKK:n hallinnon alainen?

TKK ei ollut yliopisto, vaan kuten nimessä on; korkeakoulu. Eli varmaa on se, että ftp.funet.fi ei ollut "yliopiston" ftp-palvelin, mutta oliko se TKK:n vai CSC:n?

--Toke0 (keskustelu) 1. lokakuuta 2019 kello 22.09 (EEST)Vastaa[vastaa]

Kyllä TKK yliopisto on vaikka nimessä ei sanaa yliopisto olekaan. --Anr (keskustelu) 1. lokakuuta 2019 kello 22.10 (EEST)Vastaa[vastaa]
Nyyh, ketään ei kiinosta... Toke0 (keskustelu) 9. tammikuuta 2023 kello 12.58 (EET)Vastaa[vastaa]