Keskustelu:Lineaarikuvaus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hei! Artikkelissa esiintyvä lause

Huomaa, että lineaarikuvauksen argumentin ei tarvitse olla vektori, riittää, että se on jonkin lineaariavaruuden alkio.

kaipaa mielestäni hieman tarkennusta. Vektoriavaruuden määritelmäänhän kuuluu lopulta vain vektoreiden yhteenlasku ja skalaarilla kertominen. Ongelman aiheuttaa skalaarilla kertomisen formaali määritelmä, mikä taas ei olekaan niin intuitiivinen, koska vektoriavaruuden dimensiot voivat kuulua mielivaltaisiin kuntiin. Kysynkin nyt viitaten Leo Salon vektoriavarauuksia koskevan keskustelun kommenttiin, että olisiko parempi jos määriteltäisiin kuvaus yksinertaisesti vain reaaliluvuille ? Oletan, että suurin osa lukijoista kaipaa tietoa lähinnä yksinkertaisten geometristen muunnosten ymmärtämiseen. Oletukseni voi tosin olla väärä. Artikkeliin on suositeltavaa laittaa asiaa mielivaltaisiin kuntiin yleistyksestä, mutta nämä voisi laittaa oman väliotsikon alle.

Yonah 23. marraskuuta 2008 kello 14.42 (EET)[vastaa]


Kannattaisikohan alkuun laittaa yksinkertaistettu esitys, ja esim. esittää asia graafisten esimerkkien avulla? Ajattelinpa vain että lukijoina saattaa olla vähemmän matikkaakin tuntevia, jotka hakevat tietosanakirjasta yksinkertaistettua selostusta.

-Vieras

Kiitos ideasta, kuinka vanha lienee (?), mutta ensin poistetaan ohjaus Lineaarinen funktio -> Lineaarikuvaus, koska tekstissäkin lukee, etteivät ne ole sama asia. --Jari Hokkanen (keskustelu) 10. maaliskuuta 2012 kello 10.59 (EET)[vastaa]