Keskustelu:Leppijärvi (Loimaa, itä)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisikö artikkelin nimeämistä vielä miettiä. Nyt siinä on kyllä typokin. Jos samassa kunnassa on useita samannimisiä järviä, aiheesta on keskustelu aikaisemmin täällä. Kartassa näille kahdelle järvelle on annettu nimi Leppijärvet ja se on jo vuoden 1963 peruskartassa. –Makele-90 (keskustelu) 8. helmikuuta 2015 kello 22.48 (EET)

Mietitään vain. Lueskelin vähän mainitsemiasi keskusteluja ja ehdotukset olivat aluksi moninaisia. Oletko seurannut Sastamalan kasvamista? Siellä on useita samannimisiä järviä laajentuneen kunnan sisällä ja vaikuttaa siltä, että yhdistymisiä tulee Suomessa vielä monta. Se pitkälle riittävä nimeämiskäytäntö olisi hyvä tuntea/sopia. Kannanotto: jos typo tarkoitti "Leppijärvet" -> "Leppijärvi" (yks.), niin olen eri mieltä. Karttojen nimet eivät aina (!) ole oikein eli kansan käyttämiä. Samalla paikalla voi olla montakin nimeä, vaikka karttaan laitetaan vain yksi. En ota kantaa tähän nimeen, onko se yleisin käytössä oleva, mutta jos puhuttelee järveä yksikössä, niin se sopii yhdelle järvelle. Ei ole hyvä, jos järven nimi olisi "Leppijärvet (itäinen)" tms. Haluaisin nimetä luonnonkohteet erikseen niin pitkälle kuin on mahdollista. Esimerkkejä nimeämisongelmasta tunnen useitakin omalta kotiseudultani, joten en halua vedota pelkästään Maanmittaushallituksen julkaisuihin. Mitä käytäntöä olit itse ajatellut? --J Hokkanen (keskustelu) 9. helmikuuta 2015 kello 15.13 (EET)
Käyttämäsi nimeämistapa on ihan hyvä, koska tässä tapauksessa kun järvet ovat ihan vierekkäin, ei nimessä voi käyttää tarkenteena esimerkiksi kylän tai alueen nimeä. Typolla meinasin puutuva välilyöntiä pilkun ja itä-sanan välillä, vrt Leppijärvi (Loimaa, länsi). Siirrä sivun nimelle Leppijärvi (Loimaa, itä). Järvirekisterissä nämä on nimetty keinotekoisesti Leppijärvi (i) ja Leppijärvi (l). Virallisesta kartasta löytyvä Lepijärvet-nimi pitää kuitenkin ohjata jonnekkin, joko näistä järvistä suurempaan, jonka kohdalla nimikin on tai sitten tehdä täsmennysivu josta linkit kumpaakin järviartikkeliin. –Makele-90 (keskustelu) 18. helmikuuta 2015 kello 18.34 (EET)
Tein nyt ohjauksen sanasta Leppijärvet tähän artikkeliin ja laiton artikkeliin Ohjaa tänne -mallineen. –Makele-90 (keskustelu) 3. maaliskuuta 2015 kello 20.24 (EET)
Johonkin, taisi olla Keskustelu:Kourajoki, valitin muuten, että virallinen valuma-aluejako Leppijärvien kohdalla on todennäköisesti väärä, eli virallinen lähde on todennäköisesti virheitä sisältävä primäärilähde (joskaan se ei vaikuta artikkelien nykyisiin tietoihin, kun osavaluma-aluetta Kourajoen valuma-alueen sisällä ei ole spesifioitu).--Urjanhai (keskustelu) 26. helmikuuta 2015 kello 20.37 (EET)