Keskustelu:Lehto – Suomen Luonnonuskontojen yhdistys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Loin sivun. Olen yhdistyksen jäsenenä saanut luvan levittää tällä sivulla esiintyvää tekstiä esim. lentolehtisten muodossa, joten luvan saanti on ainakin jollakin tavalla!:)

Historiikkia kaivattaisiin!--Snowgrouse 24. tammikuuta 2007 kello 22.35 (UTC)

Vastaako Lehdon käsitys luonnonuskonnosta sitä mitä wikipedian luonnonuskonto-artikkeli kertoo? Artikkeli on tällä hetkellä lähteetön ja olisi siksi hyvä, jos joku asiantuntija tarkastaisi tietojen oikeellisuuden Tuohirulla 24. tammikuuta 2007 kello 22.43 (UTC)

Lehdon kotisivulla esitellään neljä uskontoa, suomalainen muinaisusko, asatru, shamanismi ja wicca. Ovatko nämä ne uskonnot joita Lehdon piirissä lähinnä kannatetaan? Jos ovat, niin olisi varmaan paikallaan laittaa siitä tieto artikkeliin Tuohirulla 24. tammikuuta 2007 kello 22.47 (UTC)

Pitääkin kysyä tiedottajalta. Lehto edustaa uskontoja joissa luonnolla on tärkein osa, enimmäkseen uuspakanallisia uskontoja (Neo-Pagan-termillä on tuosta enemmän tietoa englanniksi) mutta ei raakkaa ulos muuta kuin saatananpalvojat ja satanistit. Määritelmä tulee enemmän jäsenten itsensä kautta kuin hallituksen kautta. Uuspakanuutta on kovin vaikea määritellä eikä Lehto ole siihen yleensä puuttunut, vaan jättänyt määritelmän subjektiiviseksi tarkoituksella. Ei oikein tule mieleen montaa Suomen pakanapiireissä liikkuvaa joka haluaisi tehdä tiukat määritelmät, yleensä muiden puolesta puhuminen ko. asiassa koetaan ylimieliseksi ja loukkaavaksi.--Snowgrouse 31. tammikuuta 2007 kello 02.32 (UTC)