Keskustelu:Leevi Kuuranne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pohdintaa rooliluetteloista patsaisiin[muokkaa wikitekstiä]

Koko uran rooliluettelo on minusta tarpeeton. Valikoima merkittävimmistä rooleista kertoo lukijalle paremmin, minkätyyppinen näyttelijä on kyseessä.--Ulrika 22. tammikuuta 2008 kello 19.15 (UTC)

Mikä organisaatio on palkinnot ja kunniakirjat myöntänyt? Lähteitä? --Ulrika 22. tammikuuta 2008 kello 20.14 (UTC)

Ulrikalle. Tuo luettelo ei suinkaan ole koko uran rooliluettelo. Minulla on käsissäni Leevi Kuuranteen kaikkien teatteriroolien luettelo, ja se on käsittämättömän laaja ja pitkä. Pyrin laajuudella osoittamaan, kuinka paljon enemmän ja monipuolisemmin teatterinäyttelijät tekivät rooleja entisaikaan, jopa useita todella suuria klassikoja päällekkäin. Mutta myönnän, että luettolo tuossa näyttää pitkältä. Yritän poimia tärkeimmät, vaan sepä ei ole helppoa. Tarkistan tuon Esko-patsaitten virallisen jakajatahon nimen.--Poher 22. tammikuuta 2008 kello 20.35 (UTC)
Esko-patsaan jakajataho lisätty--Poher 26. tammikuuta 2008 kello 16.17 (UTC)

Ei Wikipediaa lähteeksi ja keskustelua poistoista[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedium = Wikipedia. Siivosin vähän turhia viitteitä pois ja poistin rooliluettelon, joka on jo turhantarkkuutta.--Ulrika 8. huhtikuuta 2008 kello 21.41 (UTC)

Nämä ovat näitä vaikeita arviointikysymyksiä. Mikä tekee elokuvaroolista tärkeämmän kuin mittavasta teatteriroolista? Olen poistoista eri mieltä, mutta poistettu mikä poistettu. Olen joskus saanut huomautuksia siitä, että viitteitä ei ole, ja nyt niitä oli liikaa tai turhia. Kuinka tarkkaan viitteet kirjoitetaan? Esim. Suomen kansallisfilmografia on 10-osainen.--Poher 10. huhtikuuta 2008 kello 21.04 (UTC)
Mistä tulevat allekirjoituksen päivänmäärä ja kellonaika? Kirjoitin edellisen 11.4. klo 00.04. Nyt on kello 00.08--Poher 10. huhtikuuta 2008 kello 21.08 (UTC)
Wikipedian kellonaika on UTC-aika ja kaikissa Wikipedioissa sama. Suomessa noudatetusta ajasta se poikkeaa kesällä kolme tuntia, talvella kaksi. --Ulrika 11. huhtikuuta 2008 kello 04.28 (UTC)
Palautin kunniakirjat "Palkinnot" -kappaleeseen. Ne ovat samanarvoisia kuin Esko-patsaat. Turun teatterikerho jakoi Esko-patsaita vuoden parhaista näyttelijäsuorituksista, Tampereen teatterikerho puolestaan samoista ansioista kunniakirjoja. Voisi vielä sanoa, että Tampereen kunniakirjat ovat arvokkaampia kuin Turun Eskot, koska Tampereella oli kaksi ammattiteatteria, Tampereen työväenteatteri ja Tampereen teatteri. Turussa oli vain kaupunginteatteri.--Poher 10. huhtikuuta 2008 kello 21.19 (UTC)
Nyt huomasin, että "Palkinnot"-kappaleesta oli poistettu myös roolit, mistä Eskot on saatu. Oli pakko laittaa takaisin, koska muutenhan Wikipedia tarjoaa puutteellista informaatiota. Kun joku on palkittu, pitää tietenkin kertoa, mistä on palkittu. Toivon vakavaa harkintaa poistoihin. Pitäisikö Wikipedian olla hyvä sanakirja? Muistelen lukeneeni heikkalaatikolta jonkun sellaisen mielipiteen, että mieluummin enemmän tietoa kuin vähän. Tietenkin oikeaa.--Poher 10. huhtikuuta 2008 kello 21.32 (UTC)
Teatterikerho on harrastepuuhastelua, eikä sellaista ole pidetty Wikipediassa merkittävänä, vaikka siihen olisi lähteetkin - nyt niitäkään ei ole. Kuuranteen ammatillisesta työstään saamat palkinnot ja kunniakirjat olisivat merkittäviä. Esko-patsas on Googlen mukaan Nuorisoseurojen liiton harrastajapalkinto. Elokuvaroolit ovat siinä mielessä enemmän maininnan arvoisia että elokuvia voi katsoa ja katsotaan edelleen, videoina ja televisiosta, kun taas teatteriroolit ovat tulleet ja menneet, joten kaikkien luetteleminen on tarpeetonta. Ne voi luetella esimerkiksi elämäkertateoksessa, tai jos Kuuranteesta tehdään sivusto internetiin, sinne voisi koota kaiken mahdollisen häntä koskevan tiedon pienintä yksityiskohtaa myöten. Ymmärrän kyllä että sukulainen väärän koivun takaa tuntuu merkittävältä, mutta ehkä olisi parempi keskittyä vähän vieraampiin henkilöihin, jolloin objektiivisuus ja kohtuus pysyvät mitoissaan. Siis harkintaa. --Ulrika 11. huhtikuuta 2008 kello 04.22 (UTC)
Lisäsin tämän kappaleen otsikkoa, koska se ei vastannut enää keskustelun sisältöä. Tuon poistetun Wikipedia-viitteen on lisännyt Pilkku59 eikä alkuperäinen artikkelin kirjoittaja.

Esko-patsaasta: Niitä jakoi ainakin 50-luvulla Turun teatterikerho. Siitä ei ole tietoa Googlessa, mutta ei kai Google ole aina luotettava tietolähde, patsaitten kyltit ovat. Esko-patsaitten myöhempi historia on ainakin minulle epäselvä.

Teatterikerhoista: Harrastepuuhastelusta teatterikerhot ovat varmaan eri mieltä. Jos Wikipedia on virallisesti ottanut sen kannan, että teatterikerhojen palkintojen jako ei ole merkittävää, hyväksyn poiston.

Artikkelien kirjoittamisesta: Minua on Wikipedian sivuilla aika selkeäsanaisesti pyydetty kirjoittamaan artikkeleja, jos minulla on tietoa. Ja sitä nyt mm. tämän artikkelin suhteen sattuu olemaan. Ei kai jonkinlainen sukulaisuus ole este. Kun lukee Leevi Kuuranteen alkuperäistä artikkelia, ei siellä ole mitään muuta kuin oikeaa tietoa. Jos Wikipediassa ollaan virallisesti sitä mieltä, että artikkelia ei voi kirjoittaa henkilö, joka on jossain läheisessä suhteessa artikkelin aiheeseen tai henkilöön, lopetan tietojeni levittämisen sellaisista aiheista.--Poher 11. huhtikuuta 2008 kello 05.47 (UTC)

Esitin ajatuksen olla kirjoittamatta lähisukulaisista siksi, että välillä tuntuu subjektiivisuus saavan vallan ja suhteellisuudentaju unohtuvan. Se on varsin yleistä, kun kirjoitetaan Wikipediaan itsestä tai hyvin läheisistä, ja on aiheuttanut ongelmia ennenkin. On hyvä jos kirjoitat aiheista joista tiedät, mutta se edellyttää harkintakykyä – ja lähteitä. Löysin nyt maininnan että Turun taiteilijaseuran teatterikerho on myöntänyt kyseisiä patsaita, mutta en luetteloa patsaan saajista enkä oikein muutenkaan pitäisi harrastelijakerhon myöntämää tunnustuspalkintoa kovin merkittävänä. Tietysti se siltä tuntuu, kuten kunniakirjakin, jos muuta ei ole, mutta kyllä palkintojen myöntäjillä tai siis palkinnonsaajien valitsijoilla pitää olla jonkinlainen ammatillinen tausta, jotta palkinnolla on niin paljon arvoa, että se kannattaa mainita Wikipediassa. --Ulrika 11. huhtikuuta 2008 kello 06.02 (UTC)

Kuva olis kiva[muokkaa wikitekstiä]

Minusta on noloa, että profiilikuvana on kuva henkilön hautakivestä. Pieni etsintä tuotti tulosta ja oheinen kuva löytyi hyvin helposti joten voisitteko te yp.t tehdä muutoksen ja samalla poistaa tämän tekstini. Kiitos paljon! Siis kuva löytyi Turun kaupunginteatterin sivuilta erittäin helposti. Sieltä avautuu artikkeli Aamuset lehden sivuille ja siinä tuo kuva on edessänne.  –Kommentin jätti Melanie58wiki (keskustelu – muokkaukset) 12. maaliskuuta 2024 kello 14.01

Muokkaa rohkeasti. raid5 12. maaliskuuta 2024 kello 19.32 (EET)[vastaa]
Ihan mitä tahansa kuvaa internetistä ei voi ottaa, kts. Wikipedia:Tiedostojen käyttösäännöt. --Anr (keskustelu) 12. maaliskuuta 2024 kello 23.06 (EET)[vastaa]