Keskustelu:Lampuoti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mihin perustuu lisäys lampuotien oikeudesta vuoraamansa tilan lunastamiseen? --Alexius Manfelt 14. kesäkuuta 2006 kello 11.45 (UTC)

Tarkistin juuri Suomen historiasta, osa 6. Kyllä ne niin todella väittävät. Taidan taas oppia uutta. --Alexius Manfelt 14. kesäkuuta 2006 kello 11.50 (UTC)
Hyvä, että tarkistit. Minä en tehnyt muuta kuin luin artikkelia torpparilaki. Koska lampuodeista ei puhuttu sotien välisenä aikana enää mitään ja luokka tuntuu kokonaan hävinneen ensimmäisen maailmansodan jälkeen, pidin kyseisen artikkelin näkemystä asiasta todennäköisempänä. Lisäksi olisi ollut erinomaisesti ajan maatalouspolitiikan kanssa ristiriidassa, ettei lampuodeille olisi annettu tilaisuutta lunastukseen. Parempi kumminkin, että tarkistit asian. --M. Porcius Cato 15. kesäkuuta 2006 kello 06.52 (UTC)
Ja minä kun luulen tai luulin olevani historian asintuntija, koulutettu oikein kunnolla ja perusteellisesti ;) Mutta tilojen lampuotilunastaminen ei ollut kovin yleistä, sillä esim. virkatalot, joita usein viljelivät lampuotit, olivat valtion omistuksessa ja jostain kumman syystä valtio ei useinkaan hellittänyt otataan tiloista, vaan siirsi ne muuhun käyttöön. Näin monet laitokset ovat saaneet alkunsa. Mutta kyllä Suomen historian pikkujättiläinenkin asia kertoo. En vain ole sitä noteerannut! --Alexius Manfelt 15. kesäkuuta 2006 kello 07.32 (UTC)