Keskustelu:Lähiverkkotapahtuma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö artikkeli siirtää uudelle nimelle LAN-Party? Muunkieliset wikit tuntuvat käyttävän tätä nimitystä hyvinkin laajalti. Verkkopelitapahtuma on toki suomea, mutta leimaa tapahtumaa liikaa-pelipainotteiseksi, laneissa tehdään paljon muutakin kuin pelataan, joten verkkopelitapahtuma ei ole oikein pätevä suomennos. Lähiverkkotapahtuma voisi olla soveliaampi jos nyt suomalaista nimeä on pakko käyttää. Tätä nimeä käytetään jossain määrin ja se olisi hyvä suomenkielinen yleisnimitys LAN-Partylle. Tällä hetkellä wikissä on artikkeli LAN-Party joka sisällöltään on minitynkä ja päällekkäistä tietoa tämän artikkelin kanssa. Nykyinen LAN-Party-minitynkä voitaisiin poistaa ja siirtää tämä artikkeli LAN-party nimelle tai siirtää tämä artikkeli Lähiverkkotapahtumaksi ja ohjata verkkopelitapahtuma, lanitus, LAN-Party, lanit yms nimitykset siihen. --Kimmo Laine 25. elokuuta 2006 kello 15.26 (UTC)

Siirrretty --Kimmo Laine 25. elokuuta 2006 kello 15.49 (UTC)

Mikähän toi väännöt tuolla on, kuulostaa kovasti joltain pienen kaveriporukan käyttämältä termiltä. Sytem 1. helmikuuta 2007 kello 17.08 (UTC)

Artikkelin jakaminen kahteen osaan[muokkaa wikitekstiä]

Miten olis jos tämän jakaisi kahteen osaan, LAN-Party artikkeli olisi yleisartikkeli, LAN-Partyt suomessa sitten tarkemmin suomentapahtumista. --Zache 18. kesäkuuta 2007 kello 08.22 (UTC)

Ehdottomasti tuo ruma luettelo johonkin hevonkuuseen. Tämän artikkelin pitää kertoa yleisesti LAN-tapahtumista. Onko LAN-party edes hyvä nimi. Luulisi olevan suomenkielinenkin nimitys. --Zxc 20. kesäkuuta 2007 kello 19.27 (UTC)
Artikkelin nimi oli alunperin Verkkopelitapahtuma mutta muutin sen LAN-Partyksi aikoinaan. Syy tähän oli se että verkkopelitapahtuma painottaa liikaa pelaamista, kun tosiasiassa tapahtumissa harrastetaan paljon muutakin. Artikkelin nimeämistä voidaan toki harkita uudelleen jos saadaan varteenotettava vaihtoehto jota enemmistö kannattaa. Listaan tähän muutamia mahdollisia ehdotuksia:
  1. LAN-tapahtuma (ei aivan hirvittävä väännös LAN-Partysta, mahdollinen kompromissi)
  2. Lähiverkkotapahtuma (kapulakielitä, mutta suomenkielisesti oikeaoppinen)
  3. Verkkopelitapahtuma (painottaa pelaamista liiaksi)
Olisi mukava kuulla myös muita ehdotuksia. Jos ja kun päästään johonkin ratkaisuun niin muutetaan nimi sitten. --Kimmo Laine 20. kesäkuuta 2007 kello 22.07 (UTC)
Lähiverkkotapahtuma kuulostaisi parhaimmalta. Ei ainakaan peli-sanaa mihinkään väliin. Lanit taas on vähän puhekielinen. --Zxc 20. kesäkuuta 2007 kello 22.19 (UTC)
Josskin luki, että niistä on yhteydet uloskin. Taitaa kutistua verkkotapahtumaksi:)--Ulrika 20. kesäkuuta 2007 kello 22.43 (UTC)
No, puhekielessä käytetään sanaa 'Lanit', josta näyttäisi olevan uudelleenohjauskin. Artikkelin nimenä voisi olla siten esim: Lanit (Verkkopelitapahtuma) Lanit (Lähiverkkotapahtuma) tai jotain. Muuten mikäs tuossa 'peli' sanassa ahdistaa? Meinaan minusta koko termi viittaa pelitapahtumiin, vähän samoin kuin demoparty-sana viittaa demoskenen vastaaviin tapahtumiin. --Zache 21. kesäkuuta 2007 kello 03.05 (UTC)
Peli-sanassa ahdistaa se, että laneissa on myös muitakin aktiviteettejä kuin pelaaminen. Toki pelaaminen on iso osa, mutta ei ainut, joten nimen pitäisi olla mielestäni neutraalimpi. --Kimmo Laine 21. kesäkuuta 2007 kello 09.20 (UTC)
Muotoa "Nimi (täsmennys)" käytetään ainoastaan monimerkityksellisissä nimissä, kuten vaikkapa "Genesis (yhtye)", "Genesis (luotain)" ja "Genesis (laiva)". Koska lanit eivät tarkoita mitään muuta, ei myöskään käytetä nimeä "Lanit (lähiverkkotapahtuma)" koska kyseessä ei ole täsmennysnimi. Puhekielen ilmaisut voidaan uudelleenohjata varsinaiseen artikkeliin, kuten nyt on tehty, sillä Lanit osoittaa LAN-Partyyn. Nyt on kyse siitä, onko LAN-partylle suomenkielisempää nimeä. --Kimmo Laine 21. kesäkuuta 2007 kello 11.21 (UTC)
No, minusta lanit on ihan hyvä käytössä oleva suomennos ja taipuu kauniisti suomen kielioppisääntöjen mukaan. Ainoa huonopuoli on, että se ei sano ulkopuoliselle mitään, mutta eipä intuitiivisesti lähiverkkotapahumakaan mitään sano. --Zache 21. kesäkuuta 2007 kello 12.08 (UTC)

Siirsin artikkelin nyt uudelle nimelle Lähiverkkotapahtuma, koska tämä vaihtoehto sai kannatusta keskustelussa, se on minusta itsestänikin hyvä ja mielestäni toteuttaa wikipedian nimeämiskäytäntöä. --Kimmo Laine 30. kesäkuuta 2007 kello 17.08 (UTC)

Yksittäiset tapahtumat[muokkaa wikitekstiä]

Yksittäinen lan-tapahtuma ei ehkä ansaitse artikkelin kaltaista huomiota - esim. Guru 07, joka on järjestetty tasan kerran (eikä artikkelin tietoja edes ilmeisesti voi vahvistaa). Sen sijaan vuosittaisille satojen ihmisten tapahtumille olisi kyllä aiheellista olla oma artikkelinsa. Eiköhän tästä artikkelista vielä hyvä tule. :-) Ravel 7. elokuuta 2007 kello 14.07 (UTC)