Keskustelu:Kytäjän kolmoissurma

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa lukee "Vähäkallio vietti kaltereiden takana yhteensä kuusi vuotta, 1972–1978. Vähäkallio erosi vaimostaan heti vankilasta päästyään..."

Artikkelissa Kai Kustaa Vähäkallio puolestaan kerrotaan että "Kai Vähäkallio oli vuodesta 1962 naimisissa Irma Loukolan kanssa ja heillä oli vuosina 1964 ja 1967 syntyneet pojat. Irma ja Kai Vähäkallion avioliitto päättyi eroon vuonna 1975."

Kumpi näistä on oikein?

88.114.174.82 23. syyskuuta 2012 kello 15.52 (EEST)

Näemmä tuo jälkimmäinen on oikein ainakin, mikäli Aake Pesosen kirjoittamaan "Kytäjä - kohtalon kartano" - kirjaan on luottaminen. Kirjan tietoihin perustuen tein muutamia muitakin muutoksia, lähinnä vankila-aikaa ja sen jälkeisiä asioita koskien. Artikkelissa oli, ja on ilmeisesti edelleen virheellinen/harhaanjohtava tieto Kytäjän kartanon emännästä ja tämän miehestä. Kai Kustaa Vähäkallion entinen vaimo ei suinkaan avioitunut Kytäjän kartanon "toimitusjohtajan" kanssa. Kyseessä oli talvisodassa kaatuneen Kai Väinö Vähäkallion leski, Kai Kustaa Vähäkallion äiti, joka avioitui kartanon metsänhoitajan kanssa. Metsänhoitajasta tuli sittemmin kartanon isännöitsijä. Kirja on kirjoitettu vuonna 1983, joten siinä ei luonnollisesti ole vuoden 1985 tapahtumista mitään. Todennäköistä kuitenkin on, että Wikipedian artikkelin viimeisessä luvussa mainitulla Kai Vähäkallion entisellä vaimolla tarkoitetaan juuri Kai Väinö Vähäkallion entistä vaimoa, eli Kai Kustaa Vähäkallion äitiä, sekä hänen miestään, entistä metsänhoitajaa. Korjasin myös tuon poikien ryöstöjutun samankaltaiseksi kuin se on Markkulan kirjassakin. Hieman kyseenalaistan sen "tiedon" olemassaolonkin, mikäli ainoa lähde tosiaan on tuossa kirjassa oleva "Mitään pyhimyksiä pojat eivät olleet, sillä väitetään heidän ryöstäneen erään 70-vuotiaan miehen Hyvinkäällä." Minkäänlaista lähdettä ei Markkula tuolle väitteelle anna.

88.114.174.82 14. lokakuuta 2012 kello 12.20 (EEST)