Keskustelu:Kypros

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Valtion pitäisi olla tällä hakusanalla ensimmäisenä. Monissa wikipedioissa, ml. englanninkielinen, ei ole lainkaan erillisiä artikkeleita saarelle ja valtiolle. --ML 29. syyskuuta 2007 kello 14.09 (UTC)

Saari oli tällä nimellä vuosituhansia ennen nykyisiä valtioita (tunnustettua ja tunnustamatonta). Monissa Wikipedioissa, ml. ranskan- ja saksankielinen, on erilliset artikkelit saarelle ja valtioille. —B. Nuhanen 1. tammikuuta 2008 kello 00.37 (UTC)
Minusta tämän pitäisi olla semmoinen "emoartikkeli", josta on sitten omat wikilinkkinsä pääartikkeleihin Kyproksen tasavallasta kuin turkkilaisosastakin, olettaen, että ne ovat tarpeeksi pitkiä ansaitakseen oman artikkelinsa. Käsittääkseni ainakin tuo turkkilaisosan artikkeli on. Mikäli nykyisestä tasavallasta on vain lyhyt juttu, voinee sen mallineen yhdistää tähän, sikäli kuin pääartikkeli ei paisu. Esim. tyyliin Havaiji, jossa Havaijin osavaltio löytyy samasta artikkelista kuin entisen Havaijin kuningaskunnan ja saarten kokonaisuudessaan historia. Nykytilanteessa Kyproksen tasavallasta kertova artikkeli kertoo laajalti myös saaresta, jolloin tuon Kyproksen tasavalta -artikkelin voi pistää ainakin toistaiseksi mielestäni Kyproksen yhteyteen ML:n ehdottamalla tavalla ja sitten erottaa omaksi ala-artikkelikseen, mikäli Kyproksen tasavallan poliittinen lähihistoria-asiasisältö kasvaa. Kyproksen saaresta soisi kyllä enemmänkin historiaa kerrottavan. Eli tässä kannattanee ottaa pragmatismi kehiin ja erotella ala-artikkeleja sitä mukaa kuin asiasisältö paisuu. En lähtisi äänestyksin poistelemaan kuitenkaan mitään, mistä voi tulla myöhemmin ansiokas ala-artikkelinsa.Tetopa 1. tammikuuta 2008 kello 00.55 (UTC)
Ehdottaisin seuraavanlaista jakoa:
Sivusta Kypros tehdään täsmennyssivu seuraavaan malliin:
Kypros voi tarkoittaa seuraavia:
En usko että se on tämän vaikeampaa... --213.216.199.6 7. tammikuuta 2008 kello 09.13 (UTC)

Tästäkin olisi voinut äänestää tai keskustella jonkinlainen yksimielinen päätös jossain muualla kuin poistoäänestyksessä. Poistoäänestyksestä syntyy vain monta eriävää mielipidettä. --Gurumasa 8. tammikuuta 2008 kello 08.04 (UTC)

Minkä takia Wikipedia tasapäistää kansainvälisesti tunnustetun Kyproksen tasavallan ja ainoastan Turkin tunnustaman Pohjois-Kyproksen? Eihän Turkin tunnustama valtio edes pidä nimessään pelkkää Kyprosta, vaan Pohjois-Kyproksen. --Pottier (keskustelu) 6. maaliskuuta 2013 kello 22.43 (EET)[vastaa]