Keskustelu:Kymmenen prosentin myytti

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Vähän erilainen artikkeli. Olisiko lupaavaksi? --PtG (keskustelu) 1. marraskuuta 2018 kello 21.22 (EET)

Lähtökohta on mielestäni pielessä. Wikipedian tarkoituksena ei ole oikaista väärinkäsityksiä (vääriä luuloja) tällä tavalla, tietääkseni. Samalla tavallahan voisi tehdä vaikka artikkelit "Markkinatalouden myytti" ja "Sukupuolten tasa-arvon myytti". --Hartz (keskustelu) 2. marraskuuta 2018 kello 07.04 (EET)
Artikkelin aihe on myytti. Miten sitten muka aiheesta pitäisi kertoa? Totuutena, jolla on kriitikoita? Ei kai markkinatalous itsessään ole myytti, vaikka joidenkin mielestä se ei toimisi. Kymmenen prosentin myytti on uskomus siitä, että ihminen käyttäisi kymmenen prosenttia aivoistaan. --PtG (keskustelu) 2. marraskuuta 2018 kello 07.41 (EET)
Ehdottomasti! Kannatan. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 6. marraskuuta 2018 kello 12.03 (EET)

Tsekkasin läpi ja vaikuttaa hyvältä. Aihe on kiinnostava ja tuttu populaarikulttuurista, eikä se mielestäni "oikaise väärinkäsityksiä" vaan käsittelee tunnettua myyttiä kuten esimerkiksi Litteä maa -artikkelikin käsittelee. Alaotsikon nimenä Myytin käyttö on vähän epämääräinen ja sitä voisi miettiä vielä. Kannatan kuitenkin lupaavaksi.--Bürpstäfyl (keskustelu) 8. marraskuuta 2018 kello 01.48 (EET)

Lupaava. Jouduin itsekin aikoinaan Valittujen Palojen vaikutuksesta myytin valtaan, mutta aika on parantanut. Olisi mielenkiintoista lukea tutkimus siitä, miten suomalaiset opettajat siihen uskovat. Tein kielenhuoltoa, ja muutin self help -konsultin elämäntaitovalmentajaksi, joita nykyään tuntuu pursuavan joka puolelta. Tittelit vastannevat toisiaan. --Abc10 (keskustelu) 8. marraskuuta 2018 kello 08.41 (EET)

Kannatusta löytyy. Arkistoin keskustelun ja merkitsen artikkelin lupaavaksi. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 10. marraskuuta 2018 kello 16.09 (EET)