Keskustelu:Kursk (sukellusvene)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin kuvaus tapahtumista on varsin ylimalkainen ja joitakin asioita on esitetty virheellisesti. Ensimmäinen räjähdys tapahtui torpedon polttoaineena käytetyn vetyperoksidin vuotamisen takia torpedoluukun ollessa puoliksi auki. Räjähdys eteni heikkoa ilmastointikanavaa pitkin seuraaviin osastoihin jolloin miehistö lamaantui. Myöhemmin räjähti 4-5 tulipalon kuumentamaa torpedoa jolloin lopullinen tuho tapahtui. Englannikielisessä wikipediassa on varsin hyvin kerrottu tapahtumien kulku.

Tämä sukellusvene Kurskista kirjoitettu artikkeli ei vastaa tiedoiltaan edes venäjän hallituksen asettaman tutkintakomission ns. virallista totuutta, saatikka sitten sitä miten tuo onnettomuus todellisuudessa tapahtui. Kyseisestä tapahtumasta tuli tv:ssä jokunen aika sitten erittäin hyvä dokumentti josta aika selkeästi kävi ilmi, että Kursk todennäköisesti upposi Yhdysvaltalaisen sukellusveneen USS Memhisin kanssa tapahtuneen yhteentörmäyksen ja sen jälkeen mahdollisesti toisen paikalla olleen Yhdysvaltalaisen sukellusveneen USS Toledon siihen ampuman torpedon seurauksena. Ylös noston jälkeen Kurskin kyljessä näkyi selkeästi torpedon aiheuttama reikä. Tämän reiän reunat olivat dokumentin mukaan selkeästi sisäänpäin kääntyneet.Kommentin jätti 83.150.88.192 (keskustelu – muokkaukset).

Lähteitä näin koville väitteille tarvitaan, muutakin kuin "jokunen aika sitten tullut erittäin hyvä dokumentti". --Harriv 12. elokuuta 2008 kello 13.53 (EEST)

Yhtä hyvin voitaisiin väittää, että onnettomuus aiheutui siitä, että Kurskilla kokeiltiin sitä kuinka paljon herkistetyllä sytyttimellä ja ilman varmistimia voitaisiin räjähdekärkinen torpedo ampua tositilanteessa - siis täysin vastaava koe kuin Tsernobylissä tehtiin ja päättyi samalla tavalla.... kuinka uskottavaa väite sitten on.... näkemykseni mukaan uskottavampi kuin että amerikkalaiset olisivat tuhonneet sen tahallaan. Ja jos Memphis - joka muuten on huomattavasti isompi alus! - olisi törmännyt niin jälki olisi ollut paljon pahempaa eli Kursk olisi revennyt kahtia. Niin, ja muuten: suomensin sen ranskankielisen piirroksen mikä tässä artikkelissa on - pitäisi olla kohdallaan. - Kippari10 12. elokuuta 2008 kello 17.28 (EEST)