Keskustelu:Kuningasgambiitti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kylläpä tätä siirtoa nyt hehkutetaan! Ei ollenkaan tietosanakirjamaista. Muistan myös joskus lukeneeni shakkikirjan jossa oli gambiitista hyvin samanlainen kuvaus. --Miihkali 5. lokakuuta 2007 kello 18.50 (UTC)

Kaivelisitko sen lähteen esiin ja lisäisit sen tähän artikkeliin lähdeviitteeksi, niin se veisi kehitystä eteeenpäin huomattavasti paremmin, kuin tämmöiset turhan tuntuiset heitot. Raimondo 6. lokakuuta 2007 kello 07.43 (UTC)
Artikkeli on epätietosanakirjamainen, Miihkali on ihan hyvästä syystä laittanut korjattavaa-mallineen sivulle. Englanninkielinen artikkeli on esimerkiksi paljon objektiivisempi kieleltään. --Jacofin 6. lokakuuta 2007 kello 08.04 (UTC)
Lyhyen kokemukseni mukaan täälä wikissä tupataan jakamaan kovin kärkkäästi kaikenlaisia moitteita ilman niihin liitettyjä rakentavia parannusehdotuksia. Rakentavaa kritiikkiä pitää toki olla, mutta rakentavaan kritiikkiin liittyy aina myös joku konkreettinen parannusehdotus.
Tosi on, että tämä artikkeli on vielä pahasti kesken, mutta eikö sen tekijän (kuka se sitten onkaan?) tai kommentoijan olisi pitänyt merkata se mieluummin "tyngäksi" kuin korjattavaksi artikkeliksi. Mä tosin olen vasta niin tuore wikipedian käyttäjä, etten tunne vielä oikein näitä käytäntöjä. Otan kuitenkin opikseni, kun oikaisette mahdollisia ja myös varsin todennäköisiä väärinkäsityksiäni.
Olen nyt ottanut puuhakseni kehitellä tuota avausartikkelien info&pikaselausmallinetta. Linkitän mallineen protoa nyt näille avaussivuille ja lisään samalla niihin otsakkeiden "Jatkot" ja "Esimerkkipelit" alle kuhunkin avaukseen liittyviä lisätietolinkkejä (linkit voidaan siirtää myöhemmin parempaankin paikkaan, kunhan joku ensin kehittäisi tälle avausartikkelijoukolle yhtenäisen otsikkointikäytännön). Homma on siis vielä kesken ja kehittämiskeslustelu on käynnissä sivulla Keskustelu mallineesta:Shakkilinkit. --Raimondo 6. lokakuuta 2007 kello 11.26 (UTC)
Korjattava-malline on oikea tapa tässä tapauksessa. Tynkä viittaa artikkelin pituuteen ja kattavuuteen, ei artikkelin tyyliin. Tässä tapauksessa tyyli ei ole käytäntöjen mukainen. Itse irrotin nuo shakkiavausartikkelit itsenäisiksi artikkelista Shakkiavaus, josta tuli artikkeli kuvaamaan avauksia yleisemminkin. Tietysti kiinnitin huomiota siihen, että eri avauksien luonnehdinnat olivat hyvinkin eritasoisia -ja laatuisia. Mutta koska noita avauksia oli kymmeniä, ajattelin silloin vain tehdä perustyön eli luoda niistä omat artikkelit, kieleen sen enempää puuttumatta. Mutta kieleltään epäwikipediamainen artikkeli on luokkaa 'korjattava', tynkä voi olla hyvin esitetty asia, mutta suppeasti. Mitä shakkimallineisiin tulee, minä olen ensisijaisesti priorisoinut huoleni shakkiartikkeleiden laatuun ja laajuuteen ja toissijaisesti navigoituvuuteen. Oma aikani ei ole tällä hetkellä riittänyt aktiiviseen muokkaukseen, mutta itse olen pitänyt noita shakkiartikkeleita minulle tärkeinä, (esim. laajentamani Sisilialainen puolustus). --Jacofin 6. lokakuuta 2007 kello 11.55 (UTC)
OK! Asia ymmärretty. Minä puolestani olen tällä hetkellä kiinnostunut nimen omaan näiden avausten keskinäisestä transformoituvuudesta ja sen vuoksi koen myös tuon navigoitavuuden tärkeäksi. Tulen siksi jatkossa kohentelemaan näitä artikkeleita lähinnä tästä näkökulmasta. Sisilialainen puolustus muuten näytti pikavilkaisulla tosi hyvältä (paneudun siihen myöhemmin tarkemmin). Olisipa kaikki muutkin artikkelit saman tasoisia. Tässä olis työmaata vähän isommallekin porukalle. Onkohan täälä ketään muita näiden artikkelien parissa puuhailijoita? --Raimondo 6. lokakuuta 2007 kello 12.56 (UTC)
Muokkasin hiukan ja poistin luudan. --Raimondo 13. lokakuuta 2007 kello 06.11 (UTC) KORJAUS Aioin muokata, mutta jo ensimmäinen välitalletus poistettiin hommaa aloitellessani. Mikähän oli syynä? --Raimondo 13. lokakuuta 2007 kello 06.43 (UTC)
Selventävä keskustelu asiasta käytiin sivulla Keskustelu käyttäjästä:QWerk ja yritän tehdä nyt muokkaukset uudelleen. --Raimondo 13. lokakuuta 2007 kello 08.21 (UTC)

Seuraavan muokkauksen yhteydessä pitää tarkistaa Birdin avaus ja sen transformoituminen Kuningasgambiitiksi. --Raimondo 9. lokakuuta 2007 kello 23.50 (UTC)

Laajentaminen on nyt minulla kesken, joten ei kannata lyödä mitään mallineita tai valituksia kehään. Lab-oratory 31. maaliskuuta 2008 kello 10.07 (UTC) Done! Lab-oratory 31. maaliskuuta 2008 kello 11.06 (UTC)