Keskustelu:Kielletty kaupunki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Ehdotan lupaavaksi. Tiivis ja kauttaaltaan lähteistetty. Rakennusten nimet on otettu suomenkielisestä lähteestä. --Savir (keskustelu) 31. tammikuuta 2015 kello 18.43 (EET)

Symbol support vote.svg Kannatan Lähteet kunnossa, täyttää lupaavan vaatimukset. P.S. Aihekin on mielenkiintoinen, vaikka se ei laatuun vaikutakaan. --Vici 1. helmikuuta 2015 kello 01.09 (EET)
En nyt asetu suoraa päätä poikkiteloin, mutta tämä se on todella suppea. Lupaavuuteenhan ei pitänyt alun perin vaatia kattavuutta, mutta tästähän puuttuu tavaton pätkä arkkitehtuuria, historiaa ja politiikkaa jos niillä on merkitystä. Mielestäni juuri tällaisten piti alun perin olla lupaavia, mutta vakkarit ovat nostaneet lupaava-kynnyksen tuonne alkuperäisen suositeltu sivu -kynnyksen yläpuolelle. Jotkut, kaikella kunnioituksela, vaatii jo kuviakin. Arvostamalleni käyttäjälle Savir: Mikä etu on lähteiden suomenkielisyys? Ei, en ole pahalla päällä, vain vähä väsyksissä (henk. koht.) ja tilkkasen frustroitunut (wp). --Höyhens (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 05.35 (EET)
Lähteiden suomenkielisyys tarkoittaa sitä että nimet on kääntänyt ilmeisesti suoraan kiinasta joku kiinaa osannut suomalainen. Ajattelin että se on hyvä mainita, jos joku näkee hiukan erilaisia nimiä muissa suomen- tai englanninkielisissä teksteissä. --Savir (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 08.06 (EET)
Tärkeä pointti toi suomenkielinen lähde. Voisiko artikkelliin lisätä mm. mitä museosta löytyy? --Vnnen (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 12.09 (EET)
Lisäsin sinne nyt tietoa museon kokoelmista. --Savir (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 13.06 (EET)
Voisi varmaan mainita kaupunkia ympäröivän muurin ja vallihaudan sekä sen, että perinteisesti kaupunki oli jaettu ulko- ja sisäkaupunkiin. Historiakin on lyhyt, mutta onko tuolla tapahtunut satojen vuosien aikana tapahtunut sitten mitään erityisen ravisuttavaa. --PtG (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 20.38 (EET)

Mun silmääni ottaa kun kaikki "toimii". Ei portti toimi vaan on. Suomessa on hyvä sana "on", jota monet kirjoittajat näyttävät pelkäävän. Historia-osuuden toisen kappale kaksi ensimmäistä virkettä ovat aika käsittämättömiä. Jos kirjoittaja - kuka sitten onkin - on läsnä, hän voisi vähän avata mitä hän tarkoittaa. Lähdettä ei voi lukea kuin pikku pätkän ilman kirjautumista, joten vastuu on kirjoittajalla sitäkin enemmän että osaa kirjoittaa ymmärrettävästi. --Eb2t (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 21.18 (EET)

Minä ne kaksi virkettä kirjoitin. En nyt ihan tiedä, miten ne voi käsittää väärin. Tarkoitatko siis tätä: "Kielletty kaupunki poistui hallintokäytöstä Kiinan vallankumouksen 1911–1912 myötä, mutta se on silti säilytetty. Kiinan viimeinen keisari Pu Yi sai asua siellä vallankumouksen jälkeenkin, mutta hän poistui vuonna 1924." --Savir (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 21.23 (EET)
Laitan tähän sen EB:n kappaleen, josta tuo ylläoleva on käännetty ja lyhennetty: The Forbidden City ceased to be the seat of Qing (Manchu) imperial government with the Chinese Revolution of 1911–12. Although some of the ancient buildings (which had been repaired and rebuilt since the 15th century) were lost to the ravages of the revolution and during the war with Japan (1937–45), the site was maintained as a whole. Puyi, the last Qing emperor, was permitted to live there after his abdication, but he secretly left the palace (and Beijing) in 1924. --Savir (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 21.33 (EET)
Alkuteksti onkin ihan ymmärrettävää. Palaan asiaan huomenna ellei joku muu ehdi korjata siitä tehtyä versiota. --Eb2t (keskustelu) 3. helmikuuta 2015 kello 21.45 (EET)
Muotoilin tekstiä vähän, toivottavasti ei tunnu menneen vikasuuntaan. Eiköhän tämä mene lupaavaksi. Jos alkaa kirjoittaa kaupungin historiasta, siinä varmaan riittää kirjoittamista, eli sen voi toteuttaa seuraavaan vaihesseen. Voisin kuvitella, että perinteisestä paperitietosanakirjasta voisi lukea juuri tällaisen tiiviin paketin. --Eb2t (keskustelu) 4. helmikuuta 2015 kello 09.24 (EET)

Merkitään. Kukaan ei taida verisesti vastustaa. --PtG (keskustelu) 5. helmikuuta 2015 kello 18.04 (EET)