Keskustelu:Keliakia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Keliakia ei ole oikea allergia, vaan suolistotauti, jossa gluteeni vahingoittaa ohutsuolen suolistonukkaa." [1] --Mikko Paananen 28. toukokuuta 2005 kello 13:30:23 (UTC)

Poistamani Brazialian Celiacic -linkki oli anonyymin käyttäjän kädenjälkeä, mikä sekin osaltaan kertoo asiattomuudesta. Tarkennan vielä, että ongelmakohta on oikean reunan painike Orkut, jota ei kannata kokeilla, jos on käytössä Internet explorer tai Firefoxissakin on sallittu lataukset. --Ulrika 25. heinäkuuta 2006 kello 09.10 (UTC)

HUOM HUOM HUOM lause

Jotkut keliaakikot käyttävät spelttivehnää hillitysti oireitta. Keliakialiitto ei suosittele spelttivehnän käyttöä, koska se on geneettisesti kaukaista sukua vehnälle ja tarkempia tutkimuksia sen soveltuvuudesta keliaakikoille ei ole vielä tehty.

Tulee poistaa pikimiten, speltti on mitä suurimmassa määrin gluteenia sisältävää vehnää, eli speltti sisältää gluteenia, joten se ei valitettavasti sovellu keliaakikoille. Tämä voidaan tarkistaa potilasohjeesta, (lähde: Valtakunnallisen Käypä hoito -suosituksen potilasversio).

Muokkasin viimeistä virkettä, ettei tarvitse heittää lasta pesuveden mukana. Pitke 26. syyskuuta 2009 kello 22.43 (EEST)

Voisko joku lisätä keliakian latinankielisen, englanninkielisen tai muun lääketieteellisen nimikkeen, jonka avulla pääsisi eteenpäin laajemmille vesille googlettelemaan (kansainvälisiin lähteisiin).. Yleensä sellaisen bongaan wikipediasta! Kommentin jätti 83.150.117.174 (keskustelu – muokkaukset)

Englanniksi keliakia on nimeltään celiac/coeliac disease. --Quadriplegia 1. joulukuuta 2009 kello 20.37 (EET)