Keskustelu:Kallioperä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän pitäisi olla nimeltään ilmeisesti "Suomen kallioperä" ? --Harriv 24. syyskuuta 2006 kello 21.19 (UTC)

Mielestäni "Suomen kallioperä" pitäisi olla Kallioperä-artikkelin alaotsake. Tällä hetkellä artikkeli käsittelee lähes yksinomaan Suomen kallioperää, mutta toivon mukaan aihe laajenee yleisemmälle tasolle (jolloin voi olla syytä erottaa "Suomen kallioperä" omaksi artikkelikseen...). --Elo 27. syyskuuta 2006 kello 07.19 (UTC)
Ainoa yleispätevä lause on ensimmäinen, Kallioperä eli peruskallio on maapallon kiinteä "kuori", joka koostuu erilaisista kivilajeista.. Suomen kallioperä pitäisi tietenkin eriyttää koko kallioperää ylipäänsä käsittelevästä osasta, mutta kun tuo on niin mitätön niin ajattelin että selkeintä on muuttaa koko artikkeli.. --Harriv 27. syyskuuta 2006 kello 07.40 (UTC)
No, oman harkintasi mukaan sitten vain. Asioiden yksinkertaistamiseksi olisi ehkä syytä aloittaa kokonaan uusi artikkeli "Suomen kallioperä" ja siirtää sinne Kallioperä-artikkelin Suomen kallioperää koskeva tieto ja säilyttää nykyinen Kallioperä-artikkeli vähän muokaten ja tynkä- tai vaikka minitynkämerkintä perään. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin eteen se, että kallioperästä on kirjoitettava kattavampi artikkeli... --Elo 27. syyskuuta 2006 kello 12.19 (UTC)
Samaa mieltä, pitäisi olla erilliset artikkelit. Kallioperä -artikkelia pitää vaan saada laajennetuksi, sinne on sentään kolmisenkymmentä linkkiä muilta sivuilta. Sorsanmetsastaja 2. lokakuuta 2006 kello 16.42 (UTC)