Keskustelu:Kallion lukio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juu. Tarkoitus on ollut pitkään kuvitella artikkelia, mutta en ole muka ehtinyt. Ehkä joku toinen ehtii? Tai ehkä joku kaunis päivä.. --Luhtahuitti - porzana porzana 20. elokuuta 2006 kello 19.18 (UTC)

"Vuosittain herää kuitenkin edelleen epäilyjä poikien hakemusten runsaskätisemmästä pisteytyksestä. Koulun taholta poikien suosiminen kiistetään"
Häh? Jos opiskelijoista 4/5 on tyttöjä eiköhän siitä normaali-ihmiselle tule mieleen että suositaan tyttöjä poikien kustannuksella valinnoissa eikä ainakaan päinvastoin. 85.131.17.254 20. elokuuta 2006 kello 22.15 (UTC)
Ihan hyvä huomio sinällään. Olisi ehkä syytä selittää paremin auki. Koska tyttöjä on koulussa (ja hakee kouluun) niin valtavasti enemmän, jää poikien osuus häviävän pieneksi. Koska "normaaleissakin" kouluissa on poikia, ja koska poikia myös tarvitaan esim. näytelmissä, niitä kaivataan kouluun. Vahvasti elevän käsityksen mukaan poikien määrää yritetään lisätä artikkelissa mainitulla tavalla. Käsityksen mukaan: jos poikia ei suosittaisi, niitä olisi vielä vähemmän, jos ollenkaan. Selvensikö? --Luhtahuitti - porzana porzana 21. elokuuta 2006 kello 10.37 (UTC)
Kyllähän se osaltaan selvensi. Kiitos. Olisi vaan hauskaa tietää hakjoiden tarkaa sukupuolijakauma 85.131.30.56 22. elokuuta 2006 kello 21.25 (UTC)
Hakijoiden sukupoulijakauman tänä vuonna aloittaneiden osalta voi laskea käymällä Kallion lukion internet-sivulla http://www.kallil.edu.hel.fi/index.php?k=3&l=VALITUT2006, jossa lueteltuna kouluun 2006 valitut. Otos on melko kattava, sillä vain 5 nimi puuttuu tuolta. Jos haluaa laskea koko koulun sukupuolijakauman, voi vierailla koulun kansliassa ja pyytää nähtäväksi koulun toimintakertomuksen, jossa pitäisi olla lueteltuna kaikki oppilaat. Tällöin on tosin otettava huomioon, että nelivuotisiksi jäävistä on kroonisesti suurempi osa poikia. --Luhtahuitti - porzana porzana 23. elokuuta 2006 kello 08.24 (UTC)

Kallion yhteiskoulusta on ilmestynyt pätevä historiikki (Koulu Kalliossa). Sen tiedoilla voisi laajentaa historia-osuutta.

Koulua on käynyt lukuisa joukko tunnettuja henkilöitä jotka myös voisi listata. Näitä henkilöitä ovat ainakin

  • presidentti Tarja Halonen
  • kirjailija Paavo Haavikko
  • kirjailija Pirkko Saisio
  • säveltäjä Kerkko Koskinen
  • lisäksi lukuisa joukko kansanedustajia, kirjailijoita ja muusikoita.Loudiou 20. marraskuuta 2006 kello 09.57 (UTC)
Totta. Koulu Kalliossa -kirja sisältää ymmärtääkseni hyvän ja laajan historiikin koulusta. Sen tiivistäminen tänne olisi suuri mutta suunnattoman hieno työ. Kallion lukion sivuilta löytyy myös historiasta jotain, jonkilaista runkoa mahdollisesti. http://www.kallil.edu.hel.fi/index.php?k=1&l=historia.
Koulussa käyneiden kuuluisuuksien listaamista artikkeleihin taas on jätetty tekemettä, ja myös jo tehtyjä listoja poistettu (kts. esim. Mäkelänrinteen lukio ja SYK). Toki historiaa kirjoittaessa ei ole mahdotonta mainita joitain tärkeimpiä, lähinnä Halonen-luokkaa olevia. Pitkät listat kuitenkin käsittelevät koulun oppilaita, eivät itse koulua, eikä kukaan oppilaista ole kuuluisa sen takia, että oli koulussa. Henkilöitä käsittelevistä artikkeleista sen sijaan usein on linkki kouluihin (esim. Constantinos Mavromichalis tai Sylvi-Kyllikki Kilpi). Mutta historian kirjoittamisen riemua toivottaa: Luhtahuitti - porzana porzana 20. marraskuuta 2006 kello 14.14 (UTC)