Keskustelu:Kaksiovinen auto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onkohan tämä oikeasti merkittävä aihe? Jos tässä olisi edes kerrottu jotakin oleellista, sen voisi yhdistää artikkeliin Auto. --Care 9. maaliskuuta 2008 kello 13.06 (UTC)

Ehdottomasti aihe on merkittävä, tästä uupuu mm. tieto että kaksiovisissa autoissa ei voi poistua takakontin kautta (mikä on mahdollista kolmiovisissa ja viisiovisissa autoissa) ym. tekninen tieto. Artikkelin sisältö on vain sellainen surullisenkuuluisa jonninjoutavuus että ehkä olisi parempi aloittaa kokonaan alusta (tällä kertaa lähteiden kera). --Agony (403) 9. maaliskuuta 2008 kello 15.28 (UTC)
En kai aloittanut työstämään artikkelia Neliovinen auto aivan turhaan? Kun kaikki ovivaihtoehdot olisi käyty läpi, ajattelin vielä jatkaa eri värisillä autoilla... --Care 9. maaliskuuta 2008 kello 15.41 (UTC)
Mietitään ihan loogisesti mitä kaikkea tietoa autojen ovisuudesta voi kertoa:
  1. Johdanto (mikä, miksi, missä)
  2. Historia (kuka keksi, missä käytettiin)
  3. Tekniikka (ennen, nyt, erikoisuudet)
  4. Kuuluisimpia automalleja joissa n-ovisuutta on käytetty
Kyllä näillä aineksilla saa kasaan jo kohtuupitkänkin artikkelin (en välttämättä minä, et välttämättä sinä, mutta alaan perehtynyt). Voihan tiedon viedä väliaikaisesti auton alle, mutta pitää olla myös tavoite että tietomäärän lisääntyessä aihe voidaan irroittaa omaksi artikkeliksi. --Agony (403) 9. maaliskuuta 2008 kello 17.00 (UTC)

Tämähän on täysiverinen "hauki-on-kala"-artikkeli. Totta kai kaksiovinen auto on auto, jossa on kaksi ovea. Ei itsestäänselvyyksistä tarvitsisi artikkelia kirjoittaa. Vai mikä seuraavaksi? "Nelijalkainen eläin on eläin, jolla on neljä jalkaa. Näitä ovat mm. kissa ja koira." --Jillord 10. maaliskuuta 2008 kello 08.37 (UTC)

Kuten ylempänä sanoin "Artikkelin sisältö on vain sellainen surullisenkuuluisa jonninjoutavuus että ehkä olisi parempi aloittaa kokonaan alusta". En siis ole ajamassa tämän version säästämistä, mutta en ole ajamassa myöskään itse aihetta epämerkittäväksi (eli {{Roskaa}} olisi paras tässä tapauksessa). --Agony (403) 10. maaliskuuta 2008 kello 08.52 (UTC)

Eikös tässä ole kyseessä kaksiovinen sedan, eli Coupé? --Harriv 12. maaliskuuta 2008 kello 09.50 (UTC)