Keskustelu:Kaarle Wärri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Syynä luottamuksen puutteeseen uskotaan olleen sen, että hän edusti ratsutilallisia, kun kihlakuntien valitsijakokouksissa suuri osa valitsijoista oli lehmiä pitäviä maanviljelijöitä." --> Ei kai ratsutilallisilla ollut sen vähemän lehmiä kuin muillakaan, pikemminkin kai päin vastoin, koska ratsutilat yleensä olivat isohkoja tiloja.--Urjanhai (keskustelu) 9. toukokuuta 2013 kello 12.53 (EEST)

Muotoilu on näköjään peräisin artikkelin aloittaneelta Käyttäjä:Auru Arota.--Urjanhai (keskustelu) 9. toukokuuta 2013 kello 12.57 (EEST)
Sen voi poistaa, omituinen muotoilu. Siinä oli toisessakin kohdassa - suuri adressi - paha kronologiavirhe. Koko artikkeli pitäisi merkitä tarkastettavaski, kun siellä on jo nopealla vilkaisulla tuollaista soopaa. --OITi (keskustelu) 9. toukokuuta 2013 kello 13.00 (EEST)
Voisi myös tiivistää sisältöä ja poistaa tekstistä kaikki ylimääräiset lihavoinnit ja kursivoinnit. Esimerkiksi patsaan paljastuspuhetta tuskin tarvitsee siteerata tässä kokonaisuudessaan, sen voisi siirtää vaikka wikiaineistoon. --Risukarhi (keskustelu) 10. toukokuuta 2013 kello 16.26 (EEST)

Poistin suuren osan artikkelista ja jätin vain johdannon rippeet, koska teksti oli mittakaavassa 1:1 kopio Pöytyän kunnan www-sivuilla olevasta tekstistä, joka saattaa taasen olla 1:1 kopio Loimaanseutu-sivustolla olleesta tekstistä (mutta se ei ole Wikiongelma). Aihe on merkittävä, mutta on parempi lähteä liikkeelle uudestaan puhtaammalta pöydältä. Teksti oli tarkoitettu artikkelin aiheen 170-vuotispäiville ja tyyliltään aivan liian paatoksellista tietosanakirjaan. -Htm (keskustelu) 18. toukokuuta 2013 kello 03.25 (EEST)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Tämä on kyllä huippua: Teksti alkaa "Kaarle Wärri, tavallisemmin tunnettu nimellä Kaarlo Wärri tai Kaarlo Värri..." . Miksi ihmeessä artikkelin nimi ei sitten ole Kaarlo Wärri, kun henkilöstä kuitenkin koko ajan käytetään sitä nimeä, myös Vilénin kirjoittamassa lähteenä käytetyssä tekstissä? -Htm (keskustelu) 18. toukokuuta 2013 kello 03.39 (EEST)

Arvio lienee jonkun wikipedian muokkaajan oma. Suomen kansallisbiografiahan käyttää muotoa Kaarle Wärri, ja nimen käyttö siinä vastannee kai nykyistä nimen normalisointitapaa. Nimien normaalistamistavat ovat vaihdelleet, ja esimerkiksi vanhemmissa elämäkerrastoissa nimet voivat esiintyä eri muodossa, ja sieltä ne ovat päätyneet niitä käyttäen tehtyihin lähteisiin, jotka ehkä on tuotettu juuri vähän ennen kuin Kansallisbiografia on ollut käytettävissä.--Urjanhai (keskustelu) 19. toukokuuta 2013 kello 17.40 (EEST)
Ja niin kuin yllä totesin, artikkelin on aloittanut Käyttäjä:Auru Aro jolla tunnetusti ei nyanssien suhteen kauan nokka tuhise, olipa kysymys mistä tahansa maan ja taivaan välillä.--Urjanhai (keskustelu) 19. toukokuuta 2013 kello 17.42 (EEST)