Keskustelu:K2-vitamiinit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onkohan seuraava sivun lause aivan oikein?
"Yli 40-vuotiailla aktivoitumattoman osteokalsiinin määrä veressä vähenee, mitä pidetään merkkinä K-vitamiinin puutteesta."
Luulisi päinvastoin, että aktivoitumattoman osteokalsiinin lisääntyminen olisi merkki K-vitamiinin puutteesta.  –Kommentin jätti 85.76.3.237 (keskustelu) 23. kesäkuuta 2018 kello 05.15 (EEST)‎

Ehdotan siirtoa[muokkaa wikitekstiä]

Miksi täällä Wikipediassa on artikkeli menakinonit- ja tämä K2-vitamiinit? Nämä sanat ovat synonyymejä, joskin K2-vitamiinit on vanhentunut termi, jonka käyttöä IUPAC ei suosittele: linkki, table 1. Sama kuin olisi erilliset artikkelit "homo sapiens" ja "ihminen". Ehdotan että tämä artikkeli sulautetaan menakinonit artikkeliin. Keministi (keskustelu) 5. elokuuta 2019 kello 22.03 (EEST)

K2-vitamiinit-artikkeli on käytännönläheisempi kuin menakinonit-artikkeli, joka voisi jäädä esittelemään menakinonin kemiallista rakennetta.[muokkaa wikitekstiä]

Suomenkielinen K2-vitamiinit on tässä muodossa perusteellisempi artikkeli kuin englanninkielinen sisarsivustonsa. Sitä ei missään nimessä pidä poistaa, sillä siihen on linkityksiäkin jopa Wikipedian ulkopuolelta! Se arvo on siis huomattu!

Menakinonit-artikkeli on arvokas niille, jotka ovat kiinnostuneita menakinonin kemiallisesta rakenteesta yms. ja K2-vitamiinit-artikkeli taas taustoittaa tätä nykyisin tiedemaailman kiinnostuksen virittänyttä vitamiinia monilta muilta näkökannoilta. K2-fanittaja (keskustelu) 23. elokuuta 2019 kello 16.18 (EEST)

Mielestäni tämä artikkeli on tärkeä. Käsiteltäviä asioita on paljon eikä artikkelia sen vuoksi tule yhdistää tai käytännössä poistaa ohjauksella toiseen artikkeliin. ---​r​a​i​d​5 (keskustelu) 23. elokuuta 2019 kello 23.39 (EEST)

40-vuotiaiden osteokalsiini -lapsus on nyt korjattu![muokkaa wikitekstiä]

Kiitos tarkasta lukemisesta ja palautteen annosta.

K2-fanittaja (keskustelu) 23. elokuuta 2019 kello 16.23 (EEST)