Keskustelu:Käärmeenkantaja (horoskooppimerkki)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nykyinen artikkeli ei toki erityisen hyvä ole, mutta en-wikin artikkelin perusteella aiheesta on mahdollista kirjoittaa myös ihan kunnollinen artikkeli. --Nironen 10. maaliskuuta 2011 kello 05.43 (EET)

Typerää kyseenalaistaa yhden horoskooppimerkin merkittävyys. Säilytettävä. Iivarius 10. maaliskuuta 2011 kello 13.25 (EET)

Perinteiset Eläinradan merkit, joita tietyissä yhteyksissä sanotaan myös horoskooppimerkeiksi, ovat hieman eri asia kuin ne tähdistöt, joista ne ovat saaneet nimensä. Käärmeenkantaja ei perinteisiin Eläinradan merkkeihin kuulu, vaikka ekliptika kulkeekin Käärmeenkantajan tähdistön kautta. Tarkemmat perustelut, joiden yhteydessä olen ehdottanut myös artikkelien nimenmuutoksia, löytyvät täältä: ["Horoskooppimerkit" = Eläinradan merkit] -KLS 10. maaliskuuta 2011 kello 13.37 (EET)

Tutustuin kyllä nimenmuutosehdostukseesi, ja perusteluihisi, ja varauksellisesti kannatan sitä. Sen sijaan tämän artikkelin tai muiden tuon nykypäivän tähdistön perusteella tehtyjen "korjausten" poistamista en voi kannattaa, koska ne ovat ihan yhtä validi tapa määritellä syntymäaikoja kuin perinteisetkin ajoitustavat. Iivarius 10. maaliskuuta 2011 kello 13.46 (EET)

Kyllähän tämäkin on horoskooppimerkki, joten ei pitäisi olla poistolle syytä. --Maradona 10. maaliskuuta 2011 kello 21.52 (EET)

Siis tämähän ei nimen omaan ole käytössä oleva horoskooppimerkki, vaan aika turhanpäiväistä hiustenhalkomista. Artikkelia pitäisi kovasti parantaa, tällaisenaan artikkeli on ristiriidassa perinteisten horoskooppimerkkien artikkelien kanssa ja lähinnä vain hämmentää lukijaa. Muutenkin on vähän kyseenalaista, tarvitseeko aihe tietosanakirjassa omaa artikkeliaan. -Ochs 11. maaliskuuta 2011 kello 15.19 (EET)
Tästä on paha sanoa onko tästä jossain vaiheessa tulossa merkittävää horoskooppimerkkiä. Tämän voisi varmaan kuriositeettina toistaiseksi säilyttää siinä kuin kaikki muutkin kahvinplöröt ja erilaiset inhimilliset asiat, jos kuten vaikuttaa tätä on alettu jossain käyttää. --Höyhens 12. maaliskuuta 2011 kello 00.29 (EET)
Kyseessä on kuitenkin joidenkuiden toistaiseksi marginaaliseksi jäänyt mielipide, jonka mukaan Käärmeenkantaja pitäisi lisätä horoskooppimerkkien joukkoon. Asian voisi kuitata maininnalla tähdistöä Käärmeenkantaja käsittelevässä artikkelissa. -KLS 12. maaliskuuta 2011 kello 09.12 (EET)