Keskustelu:Juri Gagarin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joissain lähteissä sanotaan, että Juri Gagarin poistui aluksestaan heittoistuimella ennen laskeutumista. Joissain taas sanotaan, että kaikissa Vostok-lennoissa, paitsi Vostok 1:ssä, lentäjä poistui istuimella. Tämän mukaan siis Yuri olisi laskeutunut kapselin mukana! Kumpi on oikein?

Entä: Toisten lähteiden mukaan Vostokin "retropack", eli siis polttoainepaketti, jolla laskeudutaan kiertoradalta, olisi pysynyt Vostokissa kiinni koko ilmakehään paluun ja laskeutumisen aikana. Toisten lähteiden mukaan taas tämä olisi irroitettu ennen ilmakehää.

80.222.87.117 7. toukokuuta 2006 kello 06.54 (UTC)

Näin on ei tulla koskaa saamaan ikeeta tietoa kun ei kukaan muukaan tiedä! kaikki tiedot on Salassa

On myös esitetty epäilyjä, että Gagarin olisi tosiasiassa kuollut N-1 -kantoraketin räjähtäessä, koska joidenkin lehtimiesten (mm. Veikko Ennala) mielestä virallinen kuolintapa eli harjoituslento-onnettomuus on aivan liian peittelyn tuntuinen kun kysymyksessä on tällainen "kansallissankari"; myös TV-elokuva "LENNÄ LENNÄ JURI GAGARIN!" jättää kysymyksen auki.

-Kippari10 30. huhtikuuta 2008 kello 05.54 (UTC)

Miksi näin vähän tietoa? NIIN HIENOSTA IHMISESTÄ!!!!!!!!!!

--88.112.23.87 13. huhtikuuta 2009 kello 21.16 (EEST)[vastaa]

Jos kaipaat lisää tietoa, niin esim. englanniksi tai venäjäksi on huomattavasti laajemmat artikkelit (linkit vasemmassa laidassa). Siitä huolimatta suomenkielistä artikkelia pitäisi laajentaa! Jokainen voi ottaa osaa työhön. --Seppo Linnaluoto 15. huhtikuuta 2009 kello 14.30 (EEST)[vastaa]

Kirjoittakaa nyt ensinmäisestä ihmisestä avaruudessa![muokkaa wikitekstiä]

Kirjoittakaa hieman enemmän Juri Gagarinista! Hän hän oli ensimmäinen ihminen avaruudessa! –Kommentin jätti Käyttäjä (keskustelu – muokkaukset)