Keskustelu:Jumalan teatteri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli koskee Jumalan teatteria. Mutta pääasiallisesti Oulun vuoden 1987 teatteriskandaalia. Mielestäni artikkeli pitäisi pilkkoa niin että Oulun teatteriskandaali tulisi omaksi artikkeliksi ja Jumalan teatteri omaksi. Jumalan teatteri oli taiteellinen liike ja Oulun tapahtumat vain osa sen toimintaa joka sattui yhden kerran.Ehdotuksia?--Ashoka 17. tammikuuta 2011 kello 17.41 (EET)

En tiedä mutta tuli mieleen toinen kysymys: miten ehdollisen vankeustuomion voi suorittaa työsiirtolassa?--Vesahjr 20. helmikuuta 2011 kello 01.30 (EET)
Ei tietysti voikaan, ja teksti vaatisi selventämistä. Artikkelissa 1987 mainitaan näin: Kullekin neljälle jäsenelle langetettiin myös 17 000 markan sakot, jotka he sanoivat sovittavansa työsiirtolassa. Kuulostaa uskottavammalta, mutta vaatisi sekin lähteen. --Ryhanen 20. helmikuuta 2011 kello 09.06 (EET)

Lisäyksen validiteetti[muokkaa wikitekstiä]

Aikaisempi versio: "Kymmenkunta Teatterikorkeakoulun opiskelijaa muodosti helmikuun alussa Jumalan teatteria tukeneen "avoimen oppilaskunnan", joka vaati kannanotossaan Jussi Parviaisen nimitystä uudeksi rehtoriksi sekä virkaa tekevän rehtorin Marianne Möllerin, näyttelijäntyön professorin Ritva Valkaman ja lehtori Erkki Saarelan erottamista. (lähde: Mitä-Missä-Milloin, Kansalaisen vuosikirja 1988, s. 54.) Muutamaa päivää myöhemmin kahdeksan "avoimen oppilaskunnan" jäsentä riehui Teatterikorkeakoulun tiloissa Helsingin Eirassa rikkoen ikkunoita ja heitellen tavaroita ulos lumihankeen. Samalla Jumalan teatterin jäsenet kahliutuivat kettingeillä koulun ulko-oviin. (Lähde: Mitä-Missä-Milloin, Kansalaisen vuosikirja 1988, s. 55.)

88.112.44.107: "Kymmenkunta Teatterikorkeakoulun opiskelijaa muodosti helmikuun alussa Jumalan teatteria tukeneen "avoimen oppilaskunnan", joka vaati kannanotossaan Jussi Parviaisen nimitystä uudeksi rehtoriksi sekä Jumalan teatterista irtisanoutuneiden opettajien, vt. rehtorinMarianne Möllerin, näyttelijäntyön professorin Ritva Valkaman ja lehtori Erkki Saarelan erottamista. (Lähde: Mitä-Missä-Milloin, Kansalaisen vuosikirja 1988, s. 54.) Ryhmä vaati myös opiskelijatovereidensa vapauttamista lopulta 11 päivän mittaiseksi venyneestä vangittuna pitämisestä - myöhemmin esitutkintalaki muutettiin siten, että epäiltyä ei voitu pitää putkassa kolmea vuorokautta pitempää. Muutamaa päivää myöhemmin neljä "avoimen oppilaskunnan" jäsentä järjesti mielenosoituksen, jossa he rikkoivat Teatterikorkeakoulun ikkunoita ja heittelivöt tavaroita ulos lumihankeen. Samalla Jumalan teatterin jäsenet kahliutuivat kettingeillä koulun ulko-oviin. (Lähde: Mitä-Missä-Milloin, Kansalaisen vuosikirja 1988, s. 55.)

Palautin ip-käyttäjän muokkauksen. Aikaisemman version ja lisäysten tietolähteenä on Mitä-Missä-Milloin, Kansalaisen vuosikirja 1988, sivut 84 ja 85. Jos ip-käyttäjän muokkaus hyväksytään, pitäisi vahvistaa, ovatko lisätyt tiedot peräisin lähteestä. Onko sana "irtisanoutuminen" tässä hyvä, eli olivatko Möller ja Valkama Jumalan teatterin jäseniä, vai olisiko parempi käyttää "Jumalan teatterin toiminnasta irtisanoutuneiden..." tms. Lisäyksessä on pari kirjoitusvirhettä ja muokkaaja oli muuttanut myös alempaa tekstiosaa, jossa ei ole tietolähdettä. Palautettanee poisto vahvistuksen jälkeen.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 8. helmikuuta 2014 kello 08.56 (EET)

oliko rangaistus ehdoton vai ehdollinen?[muokkaa wikitekstiä]

Tiettävästi ehdollista tuomiota ei suoriteta työsiirtolassa tai muussakaan instituutiossa. Jos artikkelissa mainitut tuomitut ovat olleet työsiirtolassa, heillä on pitänyt olla ehdoton tuomio tai sakon muunto vankeueksi.

Festivaalin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Minulla ei juuri nyt ole mitään lähdettä, mutta voisin aika vahvasti vannoa että kohutuin esiintyminen ei tapahtunut Oulun teatteripäivillä, vaan Pohjoiset teatteripäivät -festivaalissa. Ne ovat kuitenkin käsittääkseni eri tapahtumat. -Vaistolämpö (keskustelu) 21. marraskuuta 2018 kello 00.53 (EET)

Tapahtumahan esitellään artikkelissa nimellä "Pohjoisten teatteripäivät" "Pohjoiset teatteripäivät" ja viitataan lähteeseenkin. (Oulu on tapahtumapaikka ja siinä mielessä on kyse "Oulun teatteripäivistä".) Pitäisikö tuo nimi olla muodossa "Pohjoisen teatteripäivät"? --Aulis Eskola (keskustelu) 21. marraskuuta 2018 kello 16.28 (EET) EDIT --Aulis Eskola (keskustelu) 21. marraskuuta 2018 kello 21.17 (EET)
Onkohan tapahtumaa nimeltään "Oulun teatteripäivät"? On "Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali" ja "Pohjoiset teatteripäivät", jota järjesteään eri kaupungeissa. Molempia kutsutaan joskus Oulun teatteripäiviksi. Näin siis googlauksen perusteella. Ehkä artikkelin johdonto voi johtaa harhaan. -Uusimies (keskustelu) 21. marraskuuta 2018 kello 20.20 (EET)
Suomessa on ainakin ollut Teatteripäivät-niminen seminaari joka on kiertänyt eri kaupungeissa vuosittain. Ja Oulussa ollessaan se on ollut Oulun teatteripäivät. -Vaistolämpö (keskustelu) 21. marraskuuta 2018 kello 22.30 (EET)