Keskustelu:Johannes Messenius

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

80.221.51.33 (keskustelu · muokkaukset) kirjoitti seuraavan artikkeliin:

HUOM: Suomen ensimmäinen historioitsija ei ole Messenius vaan Paavali (Paulus) Juusten (n. 1516–76), jonka kirjoittama Suomen piispain kronikka on ensimmäinen yhtenäinen esitys Suomen historiasta. )

Uusi kommentti/ Olipa mielenkiintoista lukea tämä artikkeli Messeniuksesta. Artikkelin laatijat tuntuvat kirjoitustaitoisilta, mutta sisälukutaito heiltä selvästikin puuttuu. Kun Messenius kirjoittaa niin kuin edeltäjänsäkin Saxo Grammaticuksesta ja Ericus Olaista lähtien suomalaisista omana kansanaan omine kuninkaineen ja omine historioineen, jotka hän, Messenius, teoksissaan erityisesti paljastaa, niin artikkeli antaa täsmälleen päinvastaisen kuvan asiasta. Tämä ei ole tiedettä, tämä on hurmoksellista uskonnollisuutta, jolla ei ole reaalihistorian eikä reaalitodellisuuden kanssa mitään tekemistä. Psykologisena ilmiönä se sensijaan on mielenkiintoinen. Onko tämä Porthanilaisen nihilismin, Porthan-uskovaisten uskonjulista? Onko tämä Tukholmansyndroomaa? Onko valehtelu tietoista vai tiedostamatonta? Sekä psykologeille että oppihistorioitsijoille paljon pohdiskeltavaa. Sinällään artikkeli edustaa KGB:läistä disinformaatiota kukkeimmillaan. Goebbels voi haudassaan levätä rauhassa, Kari Suomalaisen erästä piirrosta mukaellen, "suurten valehtelijoiden perinne näyttää aina löytävän jatkajansa". En rupea tätä artikkelia ainakaan nyt muokkaamaan, se on valheessaan niin karmaisevan paljastava. Tämän kommentin laati Muinaistutkija 20.4.2008 klo 19.40. Ps. Jos joku on päättänyt mitä kuulee, ei sanomalla ole enää väliä. Hän kuulee mitä haluaa.

Sönköti sönk. Oma kommenttisi on hurmoksellista kansallishorinaa. Wikipediassa sellaista ei pidä julistaa.--128.214.12.143 23. huhtikuuta 2008 kello 10.49 (UTC)

Uusi kommenntti. Edellisen kommentin alku kuvaa erinomaisesti sekä kirjoittajan ajattelun että ilmaisun tasoa. Luulenpa tietäväni häntä paremmin mitä Messenius todelle sanoi, kun se teksti mitä tuon sönköti sönkin pitäisi edes yrittää lukea on itse kirjoittamaani. Kun olet ollut tekemässä kolmea kirjaa Messeniuksesta, joista kaksi on sentään SKS:n julkaisemia, ja kääntänyt Messeniusta latinasta ja vanhasta ruotsista, lukenut hänen sotkuista käsialaansa, tule sitten puhumaan. Siihen asti olet kaikkien valehtelijoiden isä ja äiti eikä sinun kaltaistesi disinformaattoreiden pitäisi saada kirjoitta riviäkään Wikipediaan, jonka sentään pitäisi olla edes jotenkin tieteen kanssa tekemisissä. Vailla vähäisintäkään kunnioitusta mutta sitäkin suuremmalla halveksunnalla Martti Linna, Messeniusten suomentaja 25.4.2008, klo 19.58. Kommentin jätti Muinaistutkija (keskustelu – muokkaukset).

Mietinkin pitkään, mahtaako itse Martti Linna olla nimimerkki Muinaistutkijan takana. Onnittelen rohkeasta omalla nimellä esiintymisestä. Otan halveksuntasi nöyränä vastaan, mutta en voi muuttaa mielipidettäni. "Sönköti sönk" oli taholtani tarpeetonta ja typerää haistattelua, mutta sen taustalla oli turhautuminen pitkään jatkuneeseen huonoon käyttäytymiseesi Wikipediassa (oman näkökulman tuputusta, originaalin tutkimuksen julkaisemista, muiden keskustelijoiden solvaamista - siitä huolimatta että tästä kaikeista huomautettiin toistuvasti).--217.112.249.156 26. huhtikuuta 2008 kello 18.31 (UTC)