Keskustelu:Joensuun kaupunginosat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällainen väite löytyy kohdasta Rantakylä: Rantakylän liikekeskustan ja Pielisjoen välissä on arvostettu ns. Ranta-Mutalan asuinalue. Alue voi olla joidenkin arvostama, en tiedä siitä, mutta toisaalta kaikkeen Rantakylään liittyvään liittyy monien mielestä ikävä leima, joka on tullut 1990-luvun tappeluista, ampumavälikohtauksista ja huumeongelmista. Eri asia on, onko Rantakylä maineensa veroinen, ja tarvitseeko siellä lenkkeilevä todellakin luotiliivit, kuten väitetään ;) Minusta, jos Ranta-Mutala mainitaan arvostettuna, pitäisi mainita myös Hiinivaara ja eräät alueet Hukanhautaa.

Lisäksi myös Niinivaaralla on vastaava palvelukeskittymä, jonka vuoksi sitä voitaisiin samoin perustein nimittää "toiseksi keskustaksi" kuin mitä artikkeli nyt nimittää Rantakylää. No, kasino puuttuu, mutta alueellahan on muutenkin kunnollisuuden leima. Tuohirulla 12. heinäkuuta 2005 kello 12:36:04 (UTC)

Arvostelut (sekä pos. että neg.) eivät saisi olla korostetusti wikipediassa esillä - etenkään jos mitään selkeitä asiaperusteluja annetuille arvioille ei tahdo löytyä. Poistaisin lähes kaiken arvostelevan sisällön, mutta en uskalla tarttua hommaan, kun en paikkakuntaa tunne ollenkaan. --Aulis Eskola 12. heinäkuuta 2005 kello 12:43:41 (UTC)

Njoo, taisin pistää hieman huonot perustelut, mutta Rantakylän alue on nykyään huomattavasti parantunut, varsinkin viimeisien vuosien aikana. Sitä myös arvostetaan mielestäni enemmän. Niinvaaraahan kyllä pidetään Joensuun "neljäntenä keskustana" Noljakan, Rantakylän ja Ruutukaava-alueen lisäksi. Jäipähän nyt vain mainitsematta.

--Rusina 12. heinäkuuta 2005 kello 12:44:04 (UTC)

Ja huomio, etten itse ole ikinä asunut missään näistä keskustoissa. Puhun vain yleisen käsityksen mukaan. --Rusina 12. heinäkuuta 2005 kello 12:46:39 (UTC)