Keskustelu:Joensuu–Kontiomäki-rata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

On ehdotettu että asemat joille on liikennettä nykyään poistetaan entiset seisakkeet-listasta. Jos asemia otetaan välistä pois seisakkeiden sijoittuminen ei käy selville. Entäs Kaltimo/Eno?, uusi nimeäminen ei käy ilmi. Onhan tuolla tuo H mistä näkee ettei asema ole lakkautettu. Argus 14. maaliskuuta 2006 kello 14.41 (UTC)

Lakkautetut seisakkeet voi sijoittaa myös ratakarttaan, katso esimerkiksi Ilomantsin rata. Tällöin liikennepaikkojen järjestys käy ilmi, ja huomiosarakkeeseen voi kirjata esim. vanhoja nimiä, kuten Paltamo = entinen Kiehimä jne. --TeVe 14. maaliskuuta 2006 kello 14.51 (UTC)
Ratakartta on oikein hyvä paikka seisakkeille. Jos lakkautuspäivä on tiedossa, minusta senkin voi ilmoittaa tyyliin 14.3.2006. Lukijaa kohtaan olisi kohteliasta sijoittaa ratakartta siten, että pohjoinen tulee ylös ja etelä alas. Näin kaaviota on helpompi lukea. --Hippophaë 14. maaliskuuta 2006 kello 17.34 (UTC)
Edelleen sitä mieltä, että ilmansuunnilla ei ole merkitystä ratakartan kannalta. Entäs ne itä-länsisuuntaiset rataosat sitten? --TeVe 14. maaliskuuta 2006 kello 17.39 (UTC)
Moni lukija arvostaa sitä, että kaavio on pohjois-eteläsuunnassa oikeinpäin. Joillekin asia saattaa olla samantekevää, mutta tuskin kukaan vaatii erityisesti sitä, että pohjoinen on alhaalla ja etelä ylhäällä. Siksi on suositeltävää käyttää merkintätapaa, joka vähiten hämmentää lukijakuntaa. Harva rata on myöskään täsmälleen itä-länsisuuntainen – ja mikäli on, voi kaavion laatija itse miettiä kumpi suunta tuntuu paremmalta. --Hippophaë 14. maaliskuuta 2006 kello 23.37 (UTC)